Ik noem het een levenselixer. Dit kan je natuurlijk best met een korreltje zout nemen. Je kunt het inzetten als kuur of wat je tegenwoordig ook vaak hoort is detox. Kortom 2 weken op een 2 weken af. Je leest en hoort veel goede ervaringen over de ingrediënten die verwerkt zitten in deze `levenselixer` Waarom niet al deze wonderen samenbrengen in 1 drankje was mijn gedachte.
Het beste van wat ik ervaren heb en veel lees, is om de dag met een glas lauw water te starten. Geef je lichaam even de tijd om te ontwaken. Daarna neem ik een klein glas van de "levenselixer" 200ml is meer dan genoeg. Verdunnen kan ook nog als je het te zuur vind.
Ik zal kort omschrijven welke wonderen er zoal toegedicht worden aan de ingrediënten.
Gember
- verminderd infecties
- verminderd misselijkheid
- verminderd gewrichtspijn
- helpt bij een gezonde suikerspiegel
Kurkuma
- gezonde hersenen
- ontgiften van het lichaam
- gezonde maag en spijsvertering
- natuurlijke pijnstiller
- beschermd teven vrije radicalen
Appelazijn
- verlaagt de bloedsuikerspiegel
- goed voor een stralende huis
- ondersteund gewicht verlies
- cholesterol verlagend
- verminderd eczeem
Citroen
- verminderd een opgeblazen gevoel
- positieve mindset
- mooie huid
- stabiele bloeddruk
- minder winterkwaaltjes als snotteren en hoesten
Himalayazout
- betere ph waardes in het bloed
- hogere energieniveaus
- verbeterde opname van voedingsstoffen
- vermindering van spataderen
- bestrijding migraine
Honing
- reguleert de bloedsuikerspiegel
- gezonde darmflora
- tegen een droge huid
- beter immuunsysteem
- beter uithoudingsvermogen
En natuurlijk misschien wel de belangrijkste WATER. Een goede balans en een schoon lichaam begint met water, water en nog eens water. Het afvoeren van vrijeradicalen en het goed functioneren van al je organen start met voldoende vocht.
Hoe maak je deze drank nu precies?
Je neem een glazen fles van 1 liter. kook wat water en ontsmet de fles met kokend of kook deze uit. Vul de fles met 2 teentjes ongeveer 4 cm geschilde en verse gember. Snijd plakjes...
Snij 2 teentjes van ongeveer 4 cm kurkuma doormidden. Doe beide in de glazen fles samen met 3 theelepeltjes Himalayazout en flinke scheut vloeibare honing van goede kwaliteit. Ik heb zo een handige knijpfles van de toko. 7o ml troebele appelazijn en sap van 1 citroen.
Kook water in de waterkoker en laat de even afkoelen tot 80C. Net als met thee blijven zo de voedingswaarden mooi intact. sluit af en laat dit een nachtje goed infuseren.
Waarschuwing!
Het is echt wel even wennen, maar voor een vitaler bestaan lijkt me dit geen grote opoffering.
Geen fan van appelazijn?
Je kunt ook de appelazijn weglaten en deze vervangen door groene thee. Wel even belangrijk dat je het gekookte water even laat afkoelen tot ongeveer 80 graden. Zo blijven de voedingstoffen goed behouden en wordt je drank niet bitter.
Liefs Bas
Reactie plaatsen
Reacties