Griekse salade met een twist

Over Griekse salade word altijd veel gebakkeleid. Ook ik maak deze weer anders. Gewoon omdat het kan. Wel is duidelijk dat er goede olijfolie voor nodig en rode wijnazijn. Lekkere olijven, komkommer, tomaat, witte ui en echte feta. Vaak zie je ook nog paprika. Dit is voor mijn gevoel al overbodig. Aan het recept zal je zien hoe ik dat gedacht had. Je zal al snel ontdekken dat koken echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. 

Lees meer »

tomaten-basilicumsalade met ansjovisdressing

Zodra de temperatuur stijgt en ons eetpatroon veranderd naar de wat lichter verteerbare gerechten, kan kom ik toch al snel bij dit soort snelle salades. Vandaag heb ik deze variant als maaltijd salade gemaakt. Maar als begeleidende salade is deze salade ook perfect.De dressing wat eigenlijk meer een vinaigrette is is wel handig om te weten. Deze wijze om snel een gezond gerecht in elkaar te zetten. Als je dit goed onder de knie hebt, dan grijp je ook minder snel naar de minder verstandige keuze.Wat ik persoonlijk vaak doe is 2 of 3 dressings voorbereiden en deze in een spuitflesje in de koeling bewaren. Op deze manier heb je zo een salade samengesteld met ingrediënten die over zijn. Vaak kom je zo nog tot verrassende combinaties ook.Als je je afvraagt waar de paprika nou ineens vandaan komt. De gele tomaatjes waren niet voorradig. Have fun!

Lees meer »