Griekse salade met een twist

Gepubliceerd op 21 mei 2020 om 18:04

Griekse salade met een twist

Over Griekse salade word altijd veel gebakkeleid. Ook ik maak deze weer anders. Gewoon omdat het kan. Wel is duidelijk dat er goede olijfolie voor nodig en rode wijnazijn. Lekkere olijven, komkommer, tomaat, witte ui en echte feta. Vaak zie je ook nog paprika. Dit is voor mijn gevoel al overbodig. Aan het recept zal je zien hoe ik dat gedacht had. Je zal al snel ontdekken dat koken echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. 

Lees meer »

Over Griekse salade word altijd veel gebakkeleid. Ook ik maak deze weer anders. Gewoon omdat het kan. Wel is duidelijk dat er goede olijfolie voor nodig en rode wijnazijn. Lekkere olijven, komkommer, tomaat, witte ui en echte feta. Vaak zie je ook nog paprika. Dit is voor mijn gevoel al overbodig. Aan het recept zal je zien hoe ik dat gedacht had. Je zal al snel ontdekken dat koken echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. 

Griekse salade met een twist


Voorgerecht voor 4 personen

Keuken: Grieks

Bereidingstijd ± 15 minuten

Dit heb je nodig

400 g feta
250 g mini trostomaat, gehalveerd
1 witte in dunne ringen
1 komkommer geschild en in dunne plakken
150 g goede gemengde olijven
½ bosje/plantje basilicum, geplukt
1 el rode wijnazijn
1 el mooie lijfolie
zout en peper uit de molen
4 sneetjes gegrild desembrood voor erbij

Zo maak je het

!. Snijd de feta in gelijke delen en bak deze in een pan met antiaanbaklaag goudbruin.

2. Gril het desembrood en besprenkel met olijfolie.

3. Start met bouwen. Eerst het desembrood, vervolgens de gebakken feta. Garneer met de ui, tomaat
olijf en basilicum.

4 . Sprenkel de azijn en olijfolie over het gerecht en maak af met peper en zout.

5. Zet de krieltjes op. Kook ze niet te lang, ongeveer 5 minuten en zet ze afgedekt weg met wat boter en de gehakte peterselie.

Per portie: ± 46kcal/ 14g eiwit/7g vet

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.