Gesmoorde groente met feta en tabouleh
De ingrediënten
Griekse salade met een twist
Over Griekse salade word altijd veel gebakkeleid. Ook ik maak deze weer anders. Gewoon omdat het kan. Wel is duidelijk dat er goede olijfolie voor nodig en rode wijnazijn. Lekkere olijven, komkommer, tomaat, witte ui en echte feta. Vaak zie je ook nog paprika. Dit is voor mijn gevoel al overbodig. Aan het recept zal je zien hoe ik dat gedacht had. Je zal al snel ontdekken dat koken echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.
Over Griekse salade word altijd veel gebakkeleid. Ook ik maak deze weer anders. Gewoon omdat het kan. Wel is duidelijk dat er goede olijfolie voor nodig en rode wijnazijn. Lekkere olijven, komkommer, tomaat, witte ui en echte feta. Vaak zie je ook nog paprika. Dit is voor mijn gevoel al overbodig. Aan het recept zal je zien hoe ik dat gedacht had. Je zal al snel ontdekken dat koken echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.
Griekse salade met een twist
Voorgerecht voor 4 personen
Keuken: Grieks
Bereidingstijd ± 15 minuten
Dit heb je nodig
400 g feta
250 g mini trostomaat, gehalveerd
1 witte in dunne ringen
1 komkommer geschild en in dunne plakken
150 g goede gemengde olijven
½ bosje/plantje basilicum, geplukt
1 el rode wijnazijn
1 el mooie lijfolie
zout en peper uit de molen
4 sneetjes gegrild desembrood voor erbij
Zo maak je het
!. Snijd de feta in gelijke delen en bak deze in een pan met antiaanbaklaag goudbruin.
2. Gril het desembrood en besprenkel met olijfolie.
3. Start met bouwen. Eerst het desembrood, vervolgens de gebakken feta. Garneer met de ui, tomaat
olijf en basilicum.
4 . Sprenkel de azijn en olijfolie over het gerecht en maak af met peper en zout.
5. Zet de krieltjes op. Kook ze niet te lang, ongeveer 5 minuten en zet ze afgedekt weg met wat boter en de gehakte peterselie.
Per portie: ± 46kcal/ 14g eiwit/7g vet
Reactie plaatsen
Reacties