Smoothie komkommer met passievrucht

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 10:45

Deze zomerse smoothie van komkommer en passievrucht is net als alle andere smoothies zo klaar. Perfect om goed gehydrateerd te blijven tijdens deze warme dagen. De kunst om een smoothie goed dik te krijgen is door gedeeltelijk of in zijn geheel bevroren fruit te gebruiken. Denk nu niet dat bevroren fruit of groenten minder is. Dit is een misvatting. Vaak is de voedingswaarde van bevroren fruit beter dan vers fruit wat vaak langer ligt.

Het beste en het lekkerst is vers draaien en direct serveren. Is de smoothie voor later, laat de smoothie in de blender beker zitten en draai deze nog even op voordat je deze serveert. 

Een ander belangrijk punt is dat je niet moet bezuinigen om de vulling. Je beker tot de nok vol is het streven, daarna aanvullen met vocht naar keuze. 

Soms gebruik je fruit dat van zichzelf al zo zoet is dat het geen zoetstof nodig heeft. Is het zoals deze smoothy te zuur of heeft het te weinig body, voeg dan wat honing of agave siroop toe.

De komkommer smoothie inhoud
1 kleine komkommer in grove stukken
2 cm gember geraspt
1 flinke hand munt, zonder steeltjes
8  blokjes passievrucht, vruchtvlees
0,5 lt kiwi/sinaasappelsap
1 flinke kneep agavestroop

Alles in een blender goed blenderen en even rustig genieten


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.