Recepten

Hier vind je recepten welke al eerder verschenen zijn.

Om het makkelijk te maken heb ik de gerechten onderverdeeld in stijl of gelegenheid. Ontbijt, brunch, lunch, of gezonde snack. Kijk maar eens rond of de gerechten aanspreken. Ben je op zoek naar een specifiek gerecht gebruik dan de zoekfunctie boven in het menu.

Veel plezier met koken!

Focaccia met rozemarijn

Dit receptuur is vrij eenvoudig en leent zich uitstekend om even snel te maken. De kneedmachine of sterke mixer is wel handig. Bij gebrek aan beter kan je deze ook in je keukenmachine draaien. Draai niet langer dan strikt noodzakelijk

Lees meer »

Hollandsche salade 2.0

Waar het allemaal begon... Vroeger kwam deze salade al regelmatig op tafel. Er is in al die jaren eigenlijk niet zoveel aan veranderd en behoefd ook geen grote aanpassing. Als kind ging het bord helemaal leeg en ik merk dat mijn dochters er ook regelmatig om vragen. Vaak gebruik ik deze als bijgerecht bij vis of op koudere dagen met lamstajine. Vanwege het warme weer hebben we besloten om er een maaltijdsalade van te maken. Het ligt voor de hand, maar goede en kraakverse producten zijn de kracht van deze salade.Dit heb je nodig1 krop sla2 mooie rijpe tomaat1/2 halve komkommer, geschild en in linten4 medium eieren1 pond krieltjes1 zakje mini mozzarella1 flinke snee zuurdesem broodVoor de saus2 el mayonaise1 el yoghurt2 tl natuurazijn1 tl kokosbloemsuiker1 tl goede pittige mosterdpeper en zeezout uit de molenZo maak je hetVerwijder de harde bladen van de sla en verwijder de nerven. Pluk de sla in presenteerbare stukken en was in koud water. Snijd de tomaat in kwarten. Halveer de mozzarella. Kook de krieltjes ongeveer 5 minuten, dit is afhankelijk van de grote van de aardappel. Laat afgedekt afkoelen. Ook deze kan je halveren. Kook de eieren in 6 minuten gaar, Dit is zachtgekookt! Laat ze eieren schrikken door ze ijskoud te spoelen. Halveren en apart zetten. Maak croutons van het sneetje zuurdesembrood. Snijd mooie niet te kleine blokjes en bak deze in wat lichte olijfolie. Breng op smaak met peper en zeezout. Maak de saus. Simpelweg alles mengen en even goed doorroeren tot de suiker opgelost is. Proef even of de saus mooi in balans is. Schud de kropsla goed uit en meng deze met een klein schepje van de saus. Dresseer op een  bord of schaal. Maak de sla af de voorbereide ingrediënten. Serveer de resterende saus bij de salade!Per portie 100 g  kcal. 15 g / vet 17 g / eiwit 11 g

Lees meer »

Griekse salade met een twist

Over Griekse salade word altijd veel gebakkeleid. Ook ik maak deze weer anders. Gewoon omdat het kan. Wel is duidelijk dat er goede olijfolie voor nodig en rode wijnazijn. Lekkere olijven, komkommer, tomaat, witte ui en echte feta. Vaak zie je ook nog paprika. Dit is voor mijn gevoel al overbodig. Aan het recept zal je zien hoe ik dat gedacht had. Je zal al snel ontdekken dat koken echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. 

Lees meer »

Quick fix! Voor de snelle trek

Gerookte zalm met avocado en cottage cheeselunchgerecht voor 1 persoonBereidingstijd ± 7 minutenDit heb je nodig1 sneetje volkoren roggebrood50 g gerookte zalm½ rijpe avocado1 middelgroot ei (optioneel)enkele blaadjes jonge sla20 g cottage cheesegoede olijfoliepeper en zeezout uit de molenZo maak je het1. Grill het roggebrood kort

Lees meer »

Riz Pilav met bloemkool en pompoen

Riz Pilav van geroosterde pompoen en bloemkool Hoofdgerecht voor 4 personenVegetarischBereidingstijd ± 45 minuten1 butternutpompoen, geschild zonder pitten1 grote bloemkool in grove roosjes gesneden11/2 el milde olijfolie8 takjes tijm1 tl chilivlokken2 tl venkelzaad1 grote witte ui grof gesnipperd5 tenen knoflook schoon en gehakt200 g  risottorijst700 ml het groentebouillon (heet)50 g roomboter75 g fijn geraspte parmezaan1. Verwarm de oven  voor op 200ºC

Lees meer »

ravioli met pecorino en tomatensaus

Deze ravioli is zo eenvoudig maar ook zo ontzettend lekker. Ik heb deze ooit eens geleerd van Mr. Zilli. En ben hem natuurlijk dankbaar voor wat hij mij geleerd heeft, maar vooral dat een gerecht niet altijd complex hoeft te zijn. De meeste pasta's zijn met ei. Deze niet. Toch is het deeg zijdezacht. Een goede bloem is daarom wel belangrijk. De kracht van deze eenvoudige pasta zit dan ook ik de samenkomst van aandacht, liefde en en mooie producten. Het zou jammer zijn als je geen verse marjoraan kan vinden. Dit is familie van de oregano. Gedroogde marjoraan is vaak wel beschikbaar, maar in dit geval niet echt te vergelijken. Neem in dat geval verse oregano. Beide zijn vrij sterk, dus wees voorzichtig. Veel plezier met dit gerecht!

Lees meer »