Chicken bowl met mango en wittekool

Gepubliceerd op 19 juni 2021 om 09:19

Deze heerlijke chicken-bowl is geweldig lekker en best snel op tafel te toveren. Nee het is zeker niet zo dat alles in het teken van groente en de plant based lifestyle. Liever zo gevarieerd mogelijk...Voor mij betekend dat één keer per week meestal iets met kip en één of twee keer per week iets met vis. Vandaag is dat deze chicken-bowl.

Wat heb je nodig voor 4 personen
300 g kippendij, gewassen
120 gram Pandang rijst
3 limoenblaadjes
100 g cashewnoten
1 mango, in blokjes
2 nectarines, lekker rijp en in blokjes
1 klein blikje mais
250 gram witte kool, gesneden
1 handsinaasappel, rasp en sap
1 el Dijon mosterd mild
2 takjes waterkers of andere lekker eetbare bloem voor de garnering
1 el geroosterde sesamzaad
1 tl chili vlokken
1 flesje Hoisin saus

Het beste kun je starten de kippendij. Deze marineer ik kort in citroen, tamari, ras el hanoet, gember en een scheutje ahorn siroop. Dit hoeft niet lang. Een uur is al voldoende. Dep de kip goed droog en gril deze flink aan beide zijde. Zet apart. Kook de rijst met het limoenblad (djeroek purut) en laat rustig staan tot gebruik. Meng voor de witte koolsalade de witte kool, sinaasappel rasp en sap, mosterd, mango , mais goed door elkaar en maak op smaak met wat peper en zout. Dit mag best wel sappig zijn. Dit maakt het gerecht nog sappiger. De cashew noten frituur ik in een klein laagje olie. Als je een frituur voorhanden hebt, dan is dit ook prima. 

Het opbouwen van de bowl kan van start. Schep eerst een flinke schep van de rijst in je bowl. Daar tegenaan de witte kool salade. Snijd de de kip in mooie repen. Leg ook deze in een hoekje. Maak het geheel af met de nectarine, cashewnoten, sesamzaad en wat kleur met de waterkers of eetbare bloem. Dit kan van alles zijn. Wel onbespoten natuurlijk..

Serveer met wat Hoisinsaus waarover de chilivlokken (als je van een beetje pit houdt.

Lekker genieten...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.