Deze roerbak is een makkelijke manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Verander je gewone groente bereiding in een heerlijke sappige groente roerbak! Klaar in minder dan 20 minuten en heel gemakkelijk te bereiden. Het ‘moeilijkste’ deel is het voorbereiden van je groenten . Vind hieronder mijn huidige favoriete roerbaksaus
Het is een geweldige balans tussen pittig, zoet en pittig. Bestrooi alles met sesamzaadjes voor een beetje extra crunch, en extra jammie!
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
Roerbaksaus
2-3 el donkere sojasaus
2 el rijstazijn
2 el kokossuiker
1 eetlepel chili crisp
1 el maïszetmeel
1 kopje water
Groenten
2 grote teentjes knoflook, fijngehakt
1 el gember, geraspt
2 kleine ui, grof gesnipperd
1 krop broccoli, schoongemaakt en geblancheerd.
250 g champignons champignons
1 rode paprika
1 gele paprika
15o sugarsnaps, schoon en geblancheerd
1 courgette
1 el wokolie
Voor de garnering
Geroosterd sesam zaden
Gesneden lente-uitjesgreens, lekker schuin
Rijst om erbij te serveren
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de saus in een klein potje met deksel en schud goed.
Snijd, hak en bereid al je groenten voor en roerbak ze een paar minuten in een grote wok of diepe pan.: Gebruik hiervoor wat knoflook, sesam. De broccoli en sugar snaps heb ik kort geblancheerd. Zo is het geheel mooi gelijk gaar.
Begin met de gesneden ui, gember, knoflook en champignons om ze een beetje kleur te geven en voeg dan de overige groenten toe. Doe al de ingrediënten in een potje met deksel en schud goed. Saus toevoegen en alles aan de kook brengen. Laat een paar minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
Serveer met sesamzaadjes, lente-uitjes, wat rijst en geniet ervan!
Tip: Voeg wat tofu, tempeh of sojakrullen toe voor extra proteïne!. Ik persoonlijk vindt dat onvoldoende en neem dagelijks een veganshake
Reactie plaatsen
Reacties