De kracht van anti-oxidanten
Wat zijn antioxidanten?
Als integraal Leefstijl en Vitaalcoach kan ik u helpen op groep en individueel niveau medewerkers intrinsiek te motiveren om hun leefstijl te optimaliseren. D.m.v. inzicht en motiverende workshops , positieve trainingen en persoonlijke begeleiding naar gezondere en energieke medewerkers, minder ziekteverzuim met een duurzaam resultaat.
Mentaal zowel fysiek als mentaal. Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak.
7 jun 2021 17:34
Wat zijn antioxidanten?
22 jun 2021 10:40
In en op ons lichaam zitten veel micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten. Samen worden ze het microbioom genoemd. Ook wel bekend als microbiota of microflora. Belangrijke functies van het microbioom zijn de bescherming tegen ziekteverwekkers en de vertering van vezels.Er zijn verbanden gevonden tussen de samenstelling van het microbioom en bepaalde aandoeningen zoals darmziekten en overgewicht. Het is nog onduidelijk wat dit precies betekent en of we deze condities kunnen beïnvloeden via het microbioom. De samenstelling van het microbioom kan op allerlei manieren veranderen onder invloed van wat we eten. Welk effect deze specifieke veranderingen hebben op de gezondheid is nog niet helder genoeg voor voedingsadvies. Wel is duidelijk dat een vezelrijk dieet met voldoende groente, fruit, volkorenproducten, noten en peulvruchten de aanwezigheid van bacteriën die vezels fermenteren stimuleert. Dit wordt gezien als een gezond.
19 mei 2021 09:26
Bessen haal ze in huis. Deze alleskunner is een gezonde keuze om aan je dagelijkse voedingspatroon toe te voegen. Het hele jaar rond kom je ze tegenwoordig tegen. Let hier wel op de kwaliteit. Je kunt jezelf er op trainen de kwaliteit te herkennen. Vaak stunten supermarkten met topkwaliteit en even later zie je al snel de kwaliteit verminderen. Probeer zoveel mogelijk biologisch en in het seizoen. Deze hebben langer de tijd gehad om hun voedingswaarde en goede eigenschappen in volle kracht eigen te maken.Zwarte bessen, frambozen en aardbeien vinden we tegenwoordig het hele jaar in de schappen. Ook de braam zie je steeds vaker. Dit is vrij ongebruikelijk omdat je deze pas eind zomer ziet net als de kers. Degene die je nu in de winkel tegenkomt komen dan ook van de kwekerij. Je kunt natuurlijk zeggen van ik wacht het seizoen af. Het is wel leuk om de kwaliteiten van nu en echt uit het seizoen te vergelijken. Dan valt pas echt op wat een verschil het is. Het is een mooie toevoeging om je totale spectrum van voedingsstoffen compleet te maken. Dus ook al zijn ze buiten het seizoen gewoon lekker doen...
17 mei 2021 13:30
Vette vis een boost voor je geheugen
8 mei 2021 16:22
Elk jaar brengt het wetenschappelijk onderzoeksteam van de EWG uit met de vastgestelde hoeveelheid aan bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Hieruit volgt dan de bekendmaking van de beroemde bespoten 12 en de schoonere 15 die respectievelijk de gewassen met de meeste en minste bestrijdingsmiddelen weergeven. In dit artikel bespreken we de resultaten!
8 mei 2021 21:33
Ik weet nog wel dat de energiedrankjes net op de markt kwamen. Dit was toch een kleine revolutie. Vooral ingezet bij spectaculaire sportevenementen en een fraaie marketing campagne. Tegenwoordig staan er gewoon rijen tijdens de lunch en is er bijna geen enkele puber meer die het schap energizers overslaat. Best zorgwekkend mag je wel zeggen.
10 mei 2021 15:26
Eén van de grootste misverstanden die men maakt is dat men denkt dat alle suikers hetzelfde zijn en niets anders. Toch is iets anders waar: glucose kun je ook op een andere manier binnenkrijgen, namelijk via koolhydraten. Alle koolhydraten die we eten worden uiteindelijk omgezet in suikers.
8 mei 2021 18:47
8 mei 2021 15:43
Hoe belangrijk is water nu precies?