Focaccia met rozemarijn

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 16:36

Dit receptuur is vrij eenvoudig en leent zich uitstekend om even snel te maken. De kneedmachine of sterke mixer is wel handig. Bij gebrek aan beter kan je deze ook in je keukenmachine draaien. Draai niet langer dan strikt noodzakelijk

Benodigdheden

  • 400 gr. 00-type bloem
  • 30 gr. biergist
  • 250 ml. water op kamertemperatuur
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 lepel olijfolie extra vierge

Voor de topping 

  • olijven
  • rode ui
  • rozemarijn
  • zeezout
  • sud n sol
  • pesto
  • tapende

De bereidingswijze

 

Los eerst de gist op in het water en suiker. Strooi de gezeefde bloem erin en kneed het deeg. Het deeg zal eerst vrij plakkerig en nat zijn maar als je er geduldig mee blijft werken zal het glad en soepel worden. Vergeet niet echter dat focaccia-deeg veel zachter is dan pizzadeeg.

Vet je handen in met olie en verspreid het deeg in een beklede en ingevette bakvorm. Laat de focaccia rijzen gedurende ongeveer 1 uur op een warme en droge plaats (een uitgeschakelde oven is perfect daarvoor). Verwarm vervolgens de oven tot 250° C. Vet opnieuw je handen in en met behulp van je vingertoppen maakt je kleine gaatjes (zonder echt door het deeg te prikken) over de hele oppervlakte van de focaccia. Kruid met grof zout en takjes rozemarijn, steek in de oven voor 10 minuten en borstel daarna het oppervlak van de focaccia met een eerder bereide emulsie van water en extra vierge olijfolie. Steek terug in de oven voor een verdere 10 minuten.

 

Veel plezier!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.