vandaag had ik een blog geschreven over tomaat. De tomaat is een allemansvriend welke enorm veelzijdig. Persoonlijk ben ik van het product centraal zetten en geen onnodige fratsen. Deze dagen lenen zich prima voor deze salade. Kijk bij speciaalzaak of boerenmarkt welke tomaten er beschikbaar zijn. Diverse kleuren en een goede vleestomaat geeft de salade meer body.
Wat heb je nodig voor 4 personen
2 vleestomaten
150 g tomatenmix cherry, pomodorie, gele, black of Panther tomaat
1 rode ui, schoon en in ringen
1 handje basilicumblad, gescheurd of heel
1 el jonge tijm blaadjes
1 bol buffel mozzarella of Burrata
1 citroen
3 el olijfolie
3 el zonnebloemolie
Peper en zeezout ut de molen
Bereidingswijze
het belangrijkste is eigenlijk dat je tomaten mooi rijp zijn en op kamertemperatuur. Snijd de kleinere tomaatjes door de helft. De vleestomaten snijd je in 3 dikkere plakken en vervolgens in parten. Meng deze met de tijm en basilicum blad. Laat de mozzarella uitlekken en snij deze in 4 kwarten. Als je dit nog te grof vind, dan kan je ook deze nogmaals halveren. Ik heb de citroendressing gebruikt en enkele drupjes vloeibare pesto. Klik op de linkjes om deze te vinden. Maak de tomaat aan met de ui, citroendressing tijm en basilicum. Bewaar wat kruiden voor bovenop. Denk aan wat peper en zout.
Maak passende borden op met de tomatensalade en mozzarella waarover citroendressing en pesto.
Reactie plaatsen
Reacties