Salade kip met nectarine en gegrilde kip

Gepubliceerd op 19 juni 2021 om 08:41

Ingrediënten voor 4 personen
150 g Hollandse aardbeien, gewassen en gehalveerd
2 rijpe nectarines, schoon en in partjes
1 rijpe mango, schoon en in blokjes
50 gram rucola
50 g veldsla
50 g waterkers
120 g sperzieboontjes, schoon, gehalveerd en geblancheerd
80 g geroosterd pecanoten
200 g kippendij

Ingrediënten voor de dressing
500 ml verse jus de orange
50 ml frambozen glace
zest van 1 halve sinaasappel
1 laurierblad
100 ml rode bietensap
1 el vloeibare honing
1 tl gladde mosterd
150 ml olio sansa (milde olijfolie)
150 ml extra vierge olijfolie

Bereidingswijze van de dressing|

Zet de jus d orange op met de sinaasappelrasp en laurier. Kook in tot 2/3. Voeg de frambozenglacé toe samen met het bietensap. Kook kort op. Laat afkoelen en voeg de mosterd en honing toe. Voeg al kloppend de olie toe. Als je een staafmixer hebt, dit werkt ook goed. Bekijk of de dressing een goede dikte heeft. Mocht deze te dik zijn, dan kan je deze met een vleugje water de juiste dikte maken. Check of de dressing goed op smaak is. Je kunt de dressing op de salade scheppen of makkelijk hanteerbaar in een spuitflesje doen. 


Voor de salade

Voor de salade gebruik ik kippendij. Deze marineer ik kort in citroen, tamari, ras el hanoet, gember en een scheutje ahorn siroop. Dit hoeft niet lang. Een uur is al voldoende. Ondertussen kan je  sla goed wassen en goed drogen. Als je salade goed droog is, zal je dressing beter blijven hangen. Dit zal voor een mooier geheel zorgen en een luchtige salade. Dep eerst de kip goed droog. Hierdoor grilt de kip mooier. Grill goed aan beide kanten en laat afkoelen. Maak de salade aan met enkele druppels dressing. Maak op smaal met een beetje peper en zout. Leg de salade op een mooi bord of  een kom. Maak de salade af met de rest van de ingrediënten. Druppel er nog wat dressing over. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.