Goede start van de dag

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 22:21

Dit bakje keert eigenlijk elke dag terug in mijn voedingspatroon. Hemel op aarde kun je wel stellen. Tenminste als je van rood fruit, chocolade en zuivel houdt. Als ontbijt geeft het voldoende energie om tot de lunch optimaal te kunnen presteren. Zodra je al je voorbereidingen hebt gedaan, kan je de rest van de week profiteren van deze smeuïge combinatie . 

Er is eigenlijk geen vast tijdstip dat je deze lekkernij in kan zetten, als ontbijt of tussendoor. In de avond komt deze combinatie bij mij thuis meestal op tafel. Goed voor je herstel en buitengewoon smakelijk. Variëren kan ook prima. Ben je nu fanatiek aan het sporten? vervang dan de Turkse yoghurt door kwark. Volvet of mager. Ben je vegan of wordt je belemmerd door een lactose intolerantie. Neem dan Skyr of de Alpro plain of met kokos.


Wat heb je nodig

1 kg Turkse yohurt (5 dagen)
1 recept kokoscrunch
250 g rood fruit, blauwe bes, aardbei of braam
1 el vloeibare biologische honing
200 g havermout fijn 
2 el ghia zaad
1 el kokosbloesemsuiker met snufje kaneel
300 ml mango havermelk
slagroom als je gek wilt doen

Bereidingswijze

Een aantal onderdelen moet je een dag van tevoren maken. Verwarm de oven voor op 160.C  Klik op de link van de kokoscrunch. Zodra je deze onder knie hebt, dan is het vrij eenvoudig. Het recept leent zich prima om voor de hele week te maken of te delen met vrienden.. De overnight oats werkt als volgt. neem een klein afsluitbaar bakje. Die hier de havervlokken, ghiazaad en kokosbloesem met een snuf kaneel. Zet dit royaal onder met de havermelk. Roer goed door en sluit af. Zet koud. Sommige vinden het buiten de koeling lekkerder. Ook dit is voor zeker vier dagen. Soms eet het bakje ook zo leeg, Haha.

De kokoscrunch bewaar je samen met je overnight oats in de koeling. Met dit warme weer zal deze smelten. Ook op kamertemperatuur zal deze minder crunchie zijn.
Nu kan het opbouwen gaan beginnen. doe een flinke schep yoghurt in je favoriete bakje. Een schep overnight oats erop. Maak je rode fruit schoon en halveer deze. Verdeel over je yoghurt. Hak een blokje kokoscrunch in fijne reepjes en strooi ook deze over je yoghurt. Een lepel honing erover. Je zou zeggen klaar. Bij mij niet. Soms doe ik er ook nog een klodder geslagen room op. Wordt dat niet een beetje te gek. Persoonlijk vind ik van niet. Als je nou niet zoveel suiker eet zoals ik, dan kan je best wat vet gebruiken. Mocht je nu aan het lijnen zijn of matig actief bent. Laat de room dan weg.

Ik hoop dat deze combinatie jullie aanspreekt!

 

Liefs Bas


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.