Groente muffin met sugar snaps en zoete aardappel

Gepubliceerd op 16 juni 2021 om 09:23

Momenteel doe ik een paar weken een keto-dieet. Voor mij werkt het prima om van je wheat belly af te komen. Geloof me dit werkt echt heel goed. Het is wel even aanpassen en ik doe het ook niet langer dan nodig. De wheat belly ontstaat door holle koolhydraten te eten. Witte geraffineerde bloem welke je in croissants, pasta en bewerkte voeding tegenkomt. Vaak zit het ook verwerkt in zogenaamde gezondere varianten, maar dan aangevuld met wat hippe granen zoals spelt of volkoren.

Op zich geen grote ramp, maar het heeft wel als gevolg dat je veel meer en vaak trekt hebt. Een piek in je suikerspiegel of beter gezegd onbalans in je suikerspiegel. 

Nadeel is dat als je een actieve levensstijl hebt er geheid een dip in je energie komt die je het liefst wilt voorkomen. Je lichaam gaat namelijk zijn energie ergens anders vandaan halen. Gedeeltelijk uit koolhydraten, maar vooral uit vet. Dit is dan ook precies waarom je buikomvang zal verbeteren.

Meer plantaardig eten en meer vetrijke voeding is waar je je op kan gaan richten. Deze muffins zijn slechts een klein onderdeel. Zorg dat je je koeling volzet met lekkere gezonde producten en snacks. Op deze wijze doe je jezelf en je lijf een cadeau. Je kunt je systeem er op aanpassen zodat je eindeloos kan combineren. via de link fridge-basics vind je dressings e.d. die handig zijn om op voorraad te hebben.

Voor de muffins heb je het volgende nodig
12 scharrel eieren
100 ml havermelk of amandel
50 gram sugarsnaps, schoon en gehalveerd en geblancheerd
2 zoete aardappel in blokjes van 1 cm, geblancheerd
1 flinke hand gewassen spinazie
2 kleine witte ui, schoon en gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
scheutje olio sansa
peper en zout uit de molen

Bereidingswijze
Vet een muffinblik in of gebruik muffinvormpjes. Een siliconen vorm werkt ook goedVerwarm de oven op 190.C. Fruit de ui en knoflook aan. Bak op hoog vuur de spinazie, aardappel en sugarsnaps. Breng op smaak en doe de groente in de vorm naar keuze. Klop de eieren los met de havermelk en een snuf zout. Vul de vormpjes tot de rand en bak af in ongeveer 14 minuten. Laat goed afkoelen voordat je deze opbergt voor later gebruik. Wel even proeven natuurlijk.

Heb je lichaam lief...

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.