Open lasagne met zalm en geroosterde groenten

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 15:35

Een open lasagne is niet meer dan een pastagerecht welke je a la minute op bouwt. De deze luchtige opbouw ziet het er vooral heel smakelijk uit. Een ander voordeel is dat er meer lucht, dus zuurstof bijkomt. Wist je dat smaken dan beter tot zijn recht komen. Je kan de lasagne ook vooraf opbouwen en dan nog op lage temperatuur opwarmen zodra je deze nodig hebt. Voor degene die vooral kort in de keuken wil staan heb ik dit gerecht zo bedacht dat ook dit helemaal geen probleem is.

Wat heb je nodig? (4 personen)
200 g verse lasagne vellen
250 ml slagroom 40 %
1 citroen
350 g verse zalm
2 el tamari
2 el verse jus d orange
2 cm schone gember geraspt
1 el ahorn siroop
1 gele punt paprika
1 oranje punt paprika
1 biologische courgette
1 flinke hand spinazie (blaadje of 20)
1 flinke hand basilicumblad

Start met de zalm te marineren in de jus d orange, tamari, ahornsiroop en vers geraspte gember. Kook de room in met met 3 schillen van de citroen. De andere helft gebruik je om over je lasagne te raspen. Zet een ruime pan op om je pastavellen te blancheren. Kook het water op en voeg zodra het kookt wat zout toe. Blancheer eerst heel kort het spinazieblad. Spoel meteen koud en laatgoed uitlekken of dep voorzichtig droog. Maak op smaak.

Snijd de pasta vierkant als ze dat nog niet zijn. Dit vierkant kan je weer in 4 vierkantjes van ongeveer 7 cm snijden. Verse pasta kook je ook kort. 1 minuut is al voldoende. Spoel af en leg op een schaaltje met een beetje olie om plakken te voorkomen. 
Verwarm de oven op 170 graden C. Dit zodat je groenten niet teveel verkleuren.  Snij de courgette in dikke plakken. Verwijder het zaad van de paprika en snijd deze dezelfde dikte als de courgette. Leg de gemarineerde zalm, courgette en paprika op een met bakpapier bekleed ovenplateau en breng op smaak met wat peper en zout. Hierover wat olijfolie. 

Rooster deze zachtjes tot alles gaar is. Check je room. Deze bereiding is heel eenvoudig, maar erg lekker. Kook de room in totdat deze begint te bubbelen en te glanzen. Zet apart. Nu heb je al de ingrediënten om op te gaan bouwen. Als je het gerecht later serveert of alles makkelijk in één keer warm wilt hebben. Bouw de lasagna dan op een ovenplateau op. Vraag ander hulp en serveer op warme borden. 
Start met een beetje olijfolie. Daarop de blaadjes spinazie. Eén pastablad met daarop een beetje citroenroom, basilicum en groente. Weer pasta en zo verder. Eindig met wat groente en citroenroom en maak het gerecht af met goed olijfolie en wat citroenrasp.

Lekker toch...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.