Knapperige keto crackers

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 09:07

Deze onwaarschijnlijk simpele crackers zijn heel makkelijk te bereiden  en overtreffen de meeste kaassnacks uit de supermarkt. Momenteel gebruik ik deze in mijn Ketogeen dieet. Nee geen grootste plannen, gewoon zomerklaar maken van het lichaam. Voor mij werkt dat prima. Met name omdat je bij deze variant ook zuivel mag gebruiken. Mijn bakje kwark of yoghurt skip ik niet graag. 

 

Ik hoor wel vaker dat het geheel onthouden van suiker een te grote opgaaf is. Ik geef toe, het is best een hele klus. Het schept daarentegen wel vele bruikbare inzichten en je doet je lichaam er een groot cadeau mee. Zodra je enkele weken ketogeen gegeten hebt en volhoudt, dan ziet jouw manier van boodschappen doen er ook compleet anders uit. Het besef dat de meeste winkels veel onbruikbare voeding verkopen zal ineens heel duidelijk worden Dit inzicht kan je mooi gebruiken om in de toekomst meer verstandige keuzes te maken.

Tijdens warm weer is het Paleodieet ook prima geschikt. Vanwege het fruit waar je meer van mag dan bij een ketogeen dieet. 

Wil je meer weten rondom het ketogeen dieet of wens je begeleiding naar een suikervrij bestaan? laat dan een reactie achter via het contact formulier.

 

Amandel parmezaan crackers

Wat heb je nodig voor deze crackers
100 gram geraspte parmezaan
100 gram amandelmeel
2 el water
bakspray
sesamzaad, oregano en zeezout/of ander zout

Verwarm de oven voor op 160C.

Doe de ingrediënten in de keukenmachine en blend samen met 1 lepel water. Afhankelijk van je soort parmezaan zal je de dikte moeten bepalen. De wat oudere kaas zal meer water nodig hebben. Je wilt een deegbal krijgen. Geen nood als het iets te nat is. Wel zal je de cracker iets langer moeten bakken. 
Verdeel de deegbal over 2 bakplaten of doe het bakken in te delen. Maak een rechthoek van het deeg en dek af met slagersfolie of bakpapier. Rol zo dun mogelijk uit. Ik heb een liniaal gebruikt om gelijke crackers te snijden. Dit kan je doen met een pizzasnijder of met een ander scherp voorwerp. 

Prik er lekker wat gaatjes in. Je kunt de crackers naturel laten, of half om half. Spray dan het deeg in met een beetje bakspray en strooi er oregano over met wat zout. Sesamzaad kan ook. Rol ze dan zachtjes vast in het deeg. 

Bak het geheel af tot de crackers hun vocht hebben verloren en ze beginnen te verkleuren. Ik schat zo 14 minuten. Ook dit is afhankelijk van het vochtgehalte. 

Goed af laten koelen en serveren of opslaan in een goed afsluitbare bak.

Veel plezier en geniet


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.