Salade eend met pittige rode biet

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 16:07

Hoofdgroep: hoofdgerecht

Receptuur: krokant gebakken eend en pittige bietjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
750 gr jonge gele bietjes, geschild
750 gr jonge rode bietjes, geschild
8 tenen knoflook, schoon
2 stukjes sinaasappelschil
stukje gember van 4 cm schoon
125 ml witte wijn
125 ml sinaasappelsap
90 gr bruine basterdsuiker
peper en zeezout
4 eendenborst van goede kwaliteit
olijfolie om de eend te bestrijken

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ċ. Schep de bietjes, knoflook, sinaasappelschil, gember, wijn, sinaasappelsap, suiker, zeezout en iets peper om in een kom. Leg 2 stukken vetvrij papier van 30x40 cm op een bakplaat. Vouw drie punten naar binnen zodat er een soort envelop ontstaat welke aan één kant open is.

Schep het bietenmengsel in de envelop en vouw ook de laatste punt dicht. Bak de bietjes in ongeveer 35 minuten gaar. Je kunt dit testen door er met een prikker in te prikken.

Snij de vetzijde in met een ruitje. Bestrijk de eend met een beetje olijfolie en bestrooi de eend met peper en zeezout. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de eend krokant aan de vetzijde voor ongeveer 4 a 5 minuten. Bak de andere kant ongeveer net zo lang. Leg de eend in een ovenschaal en gaar verder in de oven voor nog eens 5 minuten. Haal de eend uit de oven en laat deze op een warme plek ongeveer 10 minuten rusten. Snij de eend in tranches of een enkele keer doormidden.

Serveer met de gepofte bietjes en het braadvocht van de eend!

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.