Deze salade zet je vrij snel op tafel en of je nu plant-based of een enorme carnivoor bent, met deze salade is het altijd raak. Goede producten zijn zoals altijd de sleutel tot succes. Met de warmere temperaturen en mooie rijpe avocado's moet het wel lukken. Koop het liefst biologische courgette en komkommer. Deze hebben veel meer smaak dan de doorgekweekte meuk.
De Oosterse vinaigrette is wat het gerecht tot een succes maakt. Ook hier geldt simpel is troef...
Wat heb je daar voor nodig (4 personen)
3 el tamari, lichte sojasaus welke laag in zout is
1 el goede balsamico azijn
1 tl sesamolie
1 tl ahorn siroop
1 stengel sereh, gekneusd en in grove stukken
2 cm schone gember in blokjes van 1 mm
1 kleine rode ui, ragfijn gesnipperd
Voor de salade
1 courgette in grove blokjes van 3 cm (zie foto)
3 avocado's schoon en net zo grote stukken als de courgette
1 komkommer gewassen. door de lengte net als de courgette en in blokjes van 3 cm
1/2 bosje koriander
1 limoen sap en zest
Lekker scheut goede olijfolie
1 gele peper in ringetjes zonder zaad
1 rode peper in ringetjes zonder zaad
1 el geroosterd sesamzaad
De bereidingswijze
Zet voor de vinaigrette de tamari, sesamolie, ahornsiroop en balsamicoazijn op en breng zachtjes tegen de kook. Niet koken dus... Voeg de sereh, de helft van de rode ui snippers en gember toe en laat dit infuseren. Ondertussen kan je de courgetten aan 2 kanten grillen. Kort maar hevig. Laat afkoelen en mange met de komkommer en avocado. Pluk de koriander en meng de helft door je salade. De andere helft bewaar je net als je gesneden pepers om te garneren. De pittigheid laat je afhangen van de wens van je gasten. Maak de salade aan met de citroen en olijfolie. Roer niet meer dan nodig...
Je kan de vinaigrette zeven. Met garnituur vind ik persoonlijk leuker. Schep een klein beetje vinaigrette door je salade . Schep om en maak af met de peperringetjes, koriander en sesamzaad.
Geniet van de salade en deze dag!
Reactie plaatsen
Reacties