Riz Pilav met bloemkool en pompoen

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 15:00

Riz Pilav van geroosterde pompoen en bloemkool

Hoofdgerecht voor 4 personen

Vegetarisch

Bereidingstijd ± 45 minuten


1 butternutpompoen, geschild zonder pitten
1 grote bloemkool in grove roosjes gesneden
11/2 el milde olijfolie
8 takjes tijm
1 tl chilivlokken
2 tl venkelzaad
1 grote witte ui grof gesnipperd
5 tenen knoflook schoon en gehakt
200 g  risottorijst
700 ml het groentebouillon (heet)
50 g roomboter
75 g fijn geraspte parmezaan

1. Verwarm de oven  voor op 200ºC

2 Schep de pompoenblokjes in een braadslee. Schuif ze opzij en schep de bloemkoolroosjes in de braadslede naast de pompoen.

3 Besprenkel met 1 el olijfolie en strooi er de takjes tijm, chili vlokken, venkelzaad en wat peper en zout over.

4 Rooster de groente voor ongeveer 40 minuten. Halverwege even goed omscheppen.

5 Verhit de resterende olie in een ovenvaste pan met deksel op lage intensiteit. Fruit hier in de ui en knoflook aan tot deze mooi glazig is.

6 Voeg de rijst toe en fruit even mee tot deze mooi glazig is. Voeg de bouillon toe en roer goed door.

7 Doe de deksel op de pan en dek af met zilverfolie. Plaats de pan bij de groente in de oven.

8 Zodra beide gaar zijn, verdeel dan de roomboter over de rijst en laat deze nog even 10 minuten rusten.

9 Meng nu de groente, de pilav en wat geraspte parmezaan door elkaar en serveer direct. Maak af met goede olijfolie, parmezaan.

Indien nodig wat peper en zeezout uit de molen!

Per portie: ± 388 kcal/ 17g eiwit/10g vet 55g kh


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.