Salade gerookte kip, nectarine met frambozendressing
Categorie: salades
Bereidingstijd ± 14 minuten
Dit heb je nodig
300 g gerookte kip, gesneden
¼ granaat appel
4 nectarines mooi rijp
100 g jonge sla mix met rucola
50 g pijnboompitten, gebruneerd (kleuren in oven of pan)
100 g gele tomaat, in plakken
80 g pecorino
50 ml frambozendressing (zie fridge basics)
Zo maak je het
1. Snijd de rijpe nectarines in mooie partjes en gooi de pit weg. Dit lukt alleen als de nectarine goed rijp is.
2. Snijd de granaatappel door de helft, verwijder aan de binnenkant zoveel mogelijk de vliesjes. Klop nu met een lepel
op de buitenkant terwijl je de vrucht met het vruchtvlees richting je handpalm houdt. Je zult zien dat de vruchtje vanzelf los komen.
let wel op, deze vruchtjes vlekken nogal…
3. Breng de sla licht op smaak met een klein beetje frambozen-aardbeidressing. Dresseer op een leuk bord.
4. Start met de salade verder af te maken door de kip, granaatappel, tomaat en nectarine over de sla te verdelen.
5. Maak af met wat frambozen-aardbeidressing, peper en zeezout uit de molen en een paar goede krullen pecorino.
Per portie: ± 45kcal/ 37g eiwit/18g vet
Reactie plaatsen
Reacties