Hollandsche salade 2.0

Gepubliceerd op 2 juni 2020 om 15:12

Waar het allemaal begon... Vroeger kwam deze salade al regelmatig op tafel. Er is in al die jaren eigenlijk niet zoveel aan veranderd en behoefd ook geen grote aanpassing. Als kind ging het bord helemaal leeg en ik merk dat mijn dochters er ook regelmatig om vragen. 

Vaak gebruik ik deze als bijgerecht bij vis of op koudere dagen met lamstajine. Vanwege het warme weer hebben we besloten om er een maaltijdsalade van te maken. Het ligt voor de hand, maar goede en kraakverse producten zijn de kracht van deze salade.

Dit heb je nodig
1 krop sla
2 mooie rijpe tomaat
1/2 halve komkommer, geschild en in linten
4 medium eieren
1 pond krieltjes
1 zakje mini mozzarella
1 flinke snee zuurdesem brood

Voor de saus
2 el mayonaise
1 el yoghurt
2 tl natuurazijn
1 tl kokosbloemsuiker
1 tl goede pittige mosterd
peper en zeezout uit de molen

Zo maak je het
Verwijder de harde bladen van de sla en verwijder de nerven. Pluk de sla in presenteerbare stukken en was in koud water. Snijd de tomaat in kwarten. Halveer de mozzarella. Kook de krieltjes ongeveer 5 minuten, dit is afhankelijk van de grote van de aardappel. Laat afgedekt afkoelen. Ook deze kan je halveren. Kook de eieren in 6 minuten gaar, Dit is zachtgekookt! Laat ze eieren schrikken door ze ijskoud te spoelen. Halveren en apart zetten. Maak croutons van het sneetje zuurdesembrood. Snijd mooie niet te kleine blokjes en bak deze in wat lichte olijfolie. Breng op smaak met peper en zeezout. 

Maak de saus. Simpelweg alles mengen en even goed doorroeren tot de suiker opgelost is. Proef even of de saus mooi in balans is. 

Schud de kropsla goed uit en meng deze met een klein schepje van de saus. Dresseer op een  bord of schaal. Maak de sla af de voorbereide ingrediënten. 

Serveer de resterende saus bij de salade!

Per portie 100 g  kcal. 15 g / vet 17 g / eiwit 11 g


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.