ravioli met pecorino en tomatensaus

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 22:22

ravioli met pecorino en tomatensaus

Deze ravioli is zo eenvoudig maar ook zo ontzettend lekker. Ik heb deze ooit eens geleerd van Mr. Zilli. En ben hem natuurlijk dankbaar voor wat hij mij geleerd heeft, maar vooral dat een gerecht niet altijd complex hoeft te zijn. De meeste pasta's zijn met ei. Deze niet. Toch is het deeg zijdezacht. Een goede bloem is daarom wel belangrijk. De kracht van deze eenvoudige pasta zit dan ook ik de samenkomst van aandacht, liefde en en mooie producten. Het zou jammer zijn als je geen verse marjoraan kan vinden. Dit is familie van de oregano. Gedroogde marjoraan is vaak wel beschikbaar, maar in dit geval niet echt te vergelijken. Neem in dat geval verse oregano. Beide zijn vrij sterk, dus wees voorzichtig. Veel plezier met dit gerecht!

Lees meer »

Deze ravioli is zo eenvoudig maar ook zo ontzettend lekker. Ik heb deze ooit eens geleerd van Mr. Zilli. En ben hem natuurlijk dankbaar voor wat hij mij geleerd heeft, maar vooral dat een gerecht niet altijd complex hoeft te zijn. De meeste pasta's zijn met ei. Deze niet. Toch is het deeg zijdezacht. Een goede bloem is daarom wel belangrijk. 

De kracht van deze eenvoudige pasta zit dan ook ik de samenkomst van aandacht, liefde en en mooie producten. Het zou jammer zijn als je geen verse marjoraan kan vinden. Dit is familie van de oregano. Gedroogde marjoraan is vaak wel beschikbaar, maar in dit geval niet echt te vergelijken. 

Neem in dat geval verse oregano. Beide zijn vrij sterk, dus wees voorzichtig. 

Veel plezier met dit gerecht!

Tussengerecht  voor 6 personen

Type keuken: Italiaans

Bereidingstijd ± 35 minuten


Dit heb je nodig
Voor het pastadeeg
500 g Italiaanse bloem ‘00” of anders gewone blanke bloem
1.75 dl warm water
1 el olijfolie
snufje zout

Voor de vulling
300 g jonge pecorino of andere geitenkaas
2 el marjoraan, fijngesneden
1 ei
2 eidooiers
100 g parmezaan, geraspt
zout en peper uit de molen

Voor de tomatensaus
200 ml runderbouillon (groente voor de vegetarische variant)
½ witte ui gesnipperd
500 g pomodorie uit blik
12 verse basilicumblaadjes

Zo maak je het

1. Voor het deeg: zeef de bloem in een bergje op een schoon werkblad en waar je lekker de ruimte hebt. Maak een kuiltje in het midden
en giet het warme water er in samen met de olijfolie. Meng alles goed tot een mooi glad deeg. Het kan zijn dat je deeg te droog aanvoelt.
Voeg dan voorzichtig een beetje water toe tot het deeg zacht en elastisch is.

Voor wie geen vieze handen wenst, gebruik de deegmenger, maar zachtjes aan. Dit deeg heeft liefde nodig!

2. Zet even weg onder een vochtige theedoek.

3. Voor de vulling kan je al de ingrediënten in een blender doen en doordraaien tot er een mooie homogene massa ontstaat.

4. Start met de saus. Fruit de ui aan in een klein beetje olijfolie. Blus af met de bouillon. Voeg de tomaten en kook in
voor ongeveer 15 minuten. Dit gaat een beetje spetteren. Dek dus af met plasticfolie en prik hier enkele gaatjes in.
Dit voorkomt een slagveld. Nadat de saus voldoende is ingekookt, haal de staafmixer erdoor en daarna door een zeef.
Breng verder op smaak.

5. Rol nu het deeg dun uit. (een pastamachine scheelt een hoop tijd)  In mijn geval in repen van 10 cm breed. Dit is afhankelijk of je een steker hebt of een ravioliplaat.
Verdeel de kaasvulling over het deeg tot de helft. Vouw de andere helft terug en druk aan of steek uit. Loop de ravioli goed na en druk aan waar nodig.
Lucht in de ravioli is niet wenselijk. Dit zorgt ervoor dat je ravioli uit elkaar ploft bij het koken. Geen bom of zo…maar wel vervelend.

6. Zet water op met een beetje zout en kook de ravioli kort. Zodra ze boven komen is het al zover.

7. Zet de tomatensaus op en scheur de basilicum vlak voor het serveren door de saus.

8. Haal de pasta door de saus en serveer direct.

Per portie 100 g: ± 47 kcal/ 54g eiwit/47g vet


Reactie plaatsen

Reacties

B. Planje
5 jaar geleden

wat leuk