tomaten-basilicumsalade met ansjovisdressing

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 15:02

Zodra de temperatuur stijgt en ons eetpatroon veranderd naar de wat lichter verteerbare gerechten, kan kom ik toch al snel bij dit soort snelle salades. Vandaag heb ik deze variant als maaltijd salade gemaakt. Maar als begeleidende salade is deze salade ook perfect.

De dressing wat eigenlijk meer een vinaigrette is is wel handig om te weten. Deze wijze om snel een gezond gerecht in elkaar te zetten. Als je dit goed onder de knie hebt, dan grijp je ook minder snel naar de minder verstandige keuze.

Wat ik persoonlijk vaak doe is 2 of 3 dressings voorbereiden en deze in een spuitflesje in de koeling bewaren. Op deze manier heb je zo een salade samengesteld met ingrediënten die over zijn. Vaak kom je zo nog tot verrassende combinaties ook.

Als je je afvraagt waar de paprika nou ineens vandaan komt. De gele tomaatjes waren niet voorradig. 

Have fun!

 

Het receptuur...

 

Keuken mediterraan, vegetarisch

Bereidingstijd ± 20 minuten

 

aantal personen:  4

Dit heb je nodig

3 pruimtomaten in plakken
150 g gele trostomaat, gehalveerd
200 g sperziebonen, schoongemaakt en geblancheerd
80 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 ansjovisfilet
60 ml sherryazijn
½ bosje basilicum
½ bosje rode basilicum, ook wel thaise basilicum genoemd
stukje pecorino om je salade mee af te maken

Zo maak je het

!. Leg de tomaten en bonen op een kom of diep bord naar keuze.

2. Fruit in een klein pannetje de knoflook en ansjovis tot de ansjovis opgelost is.

3. Haal van het vuur en klop de azijn erdoor. Proef of de dressing in balans is. Eventueel nog wat olie toevoegen.  

4 . Meng door de boontjes en tomaat. Laat 20 minuten marineren.

5. Pluk de basilicum met liefde en start met de salade af te maken. Meng een gedeelte van de basilicum
door de salade. De rest strooi je er als laatst door en maak het geheel compleet met pecorino flakes.

De salade is zo al lekker, maar met gegrild desembrood ingesmeerd met wat knoflook nog beter!


Per portie: ± 18kcal/ 31g eiwit/43g vet


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.