Spaghetti met salie, courgette en parmezaan
Spaghetti courgette, salie en mozzarella Hoofdgerecht voor 4 personenVegetarischBereidingstijd ± 45 minutenDit heb je nodig3 tl olijfolie om te bakken1 teentje knoflook, fijngehakt1 kleine ui in vieren2 salieblaadjes 1 selderij stengel, in grove stukken3 pruimtomaat, zonder vel en zaadjes, hak grof350 g courgetten, in dunne halve plakjes350 g spaghetti (voor een tussen of voorgerecht is de helft voldoende)150 g goede mozzarella in plakken25 g parmezaan, (regianno)peper en zeezout uit de molenZo maak je het1. Verwarm de olie in een pan
Spaghetti courgette, salie en mozzarella
Hoofdgerecht voor 4 personen
Vegetarisch
Bereidingstijd ± 45 minuten
Dit heb je nodig
3 tl olijfolie om te bakken
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kleine ui in vieren
2 salieblaadjes
1 selderij stengel, in grove stukken
3 pruimtomaat, zonder vel en zaadjes, hak grof
350 g courgetten, in dunne halve plakjes
350 g spaghetti (voor een tussen of voorgerecht is de helft voldoende)
150 g goede mozzarella in plakken
25 g parmezaan, (regianno)
peper en zeezout uit de molen
Zo maak je het
1. Verwarm de olie in een pan
- Voeg de knoflook, ui, selderij en de salie toe en smoor deze op matig vuur voor 5 minuten.
- Voeg de tomaat toe en breng aan de kook. Voeg de courgette toe.
4. Zet het vuur laag en kook zachtjes voor 15 minuten.
5. Verwijder de salie, selderij en ui.
6. Kook de spaghetti volgens de kooktijd op de verpakking.
7. Meng de pasta met de saus.
8. Maak af met verse parmezaan en de mozzarella.
Per portie 100 g: ± 29 kcal/ 14g eiwit/8g vet
Reactie plaatsen
Reacties