Dorade met gamba en groente uit de oven
Hoofdgerecht voor 4 personen
Glutenvrij
Bereidingstijd ± 45 minuten
Dit heb je nodig
2 dorades
beetje olijfolie
3 teentjes knoflook
½ bosje koriander, grof gehakt
½ bosje peterselie, grof gehakt
1 grote vleestomaat in middelgrote blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
3 wortels, geschild en schuin weggesneden
2 zoete aardappel, geschilde en in blokjes
200 g gamba’s gepeld en schoongemaakt
1 citroen
1 rode paprika, zaadlijsten er uit en in grove stukjes
100 g gemarineerde olijven
1 el visbouillonpoeder of anders een blokje
1 tl paprikapoeder
1 stuk gember 2 cm schoon en geraspt
1 stuk kurkuma 2 cm schoon er geraspt
Zo maak je het
1. Maak de vis schoon. De buik insnijden en ingewanden verwijderen. Zorg dat de binnenkant mooi schoon is.
Vaak heeft de visboer de schubben verwijderd. Maak check dit wel even. Knip de vinnen van de vis.
- Maak de en voeg de marinade. Doe de olijfolie in een kom en voeg de tomaat, tomatenpuree, kruiden (bewaar een beetje voor garnering), specerijen, knoflook
en het sap va de citroen. Klop de marinade even goed los.
3. Snijd enkel inkepingen in de dorade aan beide zijdes. Dit zorgt er voor dat de marinade goed zin werk kan doen.
4. Leg de vis in de marinade samen met de garnalen. Minstens een uur, maar langer kan geen kwaad.
5. Zet een klein pannetje op met water. Voeg de bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Proef of deze goed op
smaak is. Niet te zout is het beste.
6. Haal de garnalen uit de marinade en dep deze droog op keukenpapier. Bak nu de garnalen samen met de wortel en paprika
Tot deze licht gekleurd zijn.
7. Verwijder de garnalen en gebruik de rest wat overblijft als basis voor onder de dorade.
8. Verwarm de oven op 170®C
9. Leg de groente in een ovenvaste schaal. Daarop de dorade. Zet deze voldoende onder met de bouillon. Dek af
en gaar deze 20 minuten in het midden van de oven.
10. Na deze 20 minuten kan je de zoete aardappel toevoegen. Het mooiste is als je de dorade even
van de groente haalt. Meng dan de zoete aardappel door de groente en plaats dan de dorade terug.
11. Gaar nog 20 minuten.
12. Maak het gerecht af met de garnaal, kruiden en olijf. Het mooist is als je het gerecht kort terugzet
zodat je gerecht goed warm is. Niet te lang anders worden je garnalen taai.
Per portie 100 g: ± 30 kcal/ 44g eiwit/6g vet
Reactie plaatsen
Reacties