Beignets van zoete aardappel, wortel en haloumi

Gepubliceerd op 22 mei 2020 om 23:03

Dit vegetarische gerecht is veelzijdig. de vele texturen maakt dat het ook liefhebbers van vlees ook gelukkig worden van dit gerecht. Het vergt wel even wat aandacht met het bakken. Zodra je het gerecht onder de knie hebt, dan kan je het in een handomdraai gemaakt. Vooral als je de sinaasappel-dragon dressing hebt gemaakt vanuit de fridge basics.

Veel succes met dit gerecht en laat me weten wat je er van vond?

Beignets van zoete aardappel, wortel en haloumi

Hoofdgerecht voor 2 personen

Soort keuken: vegetarisch, glutenvrij

Bereidingstijd ± 25 minuten


Dit heb je nodig
250 g haloumi
4 grote grof geschilde en geraspte wortels
1 grote zoete aardappel geschild en geraspt
5, ragfijn gesneden lente ui
½ bosje koriander gehakt
1 tl koriander gemalen
20 g kikkererwtenmeel
2 losgeklopte eieren
3 el olijfolie
1 handje roquette
2 el of 2 porties sinaasappel-yoghurt dressing


Zo maak je het

1. Snijd 6 plakken haloumi en gebruik de rest om te raspen. Dezelfde grofte als de wortel en zoete aardappel.

  1. Meng de wortel, zoete aardappel, haloumi, lente ui, eieren en maak op smaak met de koriander en peper en zout.

    3. Zet je grootste koekenpan op met antiaanbaklaag. Voor de beignets gebruik ik een grote ijsknijper.

    4. Knijp royale rondjes en bak de beignets rustig aan mooi bruin aan beide zijde. Zet warm. Bak ook de haloumi mooi bruin.

    5. Maak de roquette aan met wat olijfolie, peper en zout.

    6. Bouw je gerecht op. Doe eerst wat yoghurt op een leuk bord. Stapel daarna je beignets op (beignets/haloumi/roquette) etc.

    7. Sprenkel er nog wat goede olijfolie over.


Per portie 18 g: ± 22 kcal/31g eiwit/55g vet


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.