Chana Masala
Bijgerecht voor 4 personen
Keuken Indiaas, vegetarisch en vegan
Bereidingstijd ± 35 minuten
Dit heb je nodig
250 g basmati rijst, bruin of wit
2 el koksolie
1 middelgrote ui, grof gesnipperd
1 jalapeno peper, zonder zaadlijst en zaadjes
5 knoflookteentjes, fijngesneden
1 cm verse geschilde gember, geraspt
1 ½ tl garam masala
1 ½ gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kurkuma
1 blik gepelde tomaat blokjes
200 g gekookte kikkererwten
100 ml Turkse yoghurt
1 limoen in 4 kwarten
1 bosje koriander, gesneden
Zo maak je het
!. Was de rijst goed. Kook deze volgens de kooktijd op de verpakking (bruine rijst heeft langer nodig) . Giet af en laat
minstens 10 minuten afgedekt rusten.
2. Verwarm in een ruime pan de kokosolie. Voeg de ui en de jalapeno peper toe en fruit aan tot deze glazig ziet.
Voeg de gember en knoflook toe en fruit even mee.
3. Voeg de specerijen toe…De garam masala, komijn, koriander en kurkuma. Zachtjes opkoken tot er een egale pasta ontstaat.
4 . Voeg de tomaten blokjes toe en kook deze op.
5. Giet de kikkererwten af en spoel goed. Ook deze kunnen bij de rest. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
10 minuten in ieder geval. Je ziet vanzelf of de structuur mooi is. Proef of het de goede kant op gaat.
6. Maak op smaak met 2/3 van de koriander en een beetje zout.
7. Maak de yoghurt aan met een beetje komijn en limoensap.
Serveer de Chana Masala met de rijst en de yoghurt
Enjoy!
Per portie: ± 40kcal/ 10g eiwit/4g vet
Reactie plaatsen
Reacties