Pompoensoep met tuille van cheddar en pompoenpitten
Voorgerecht voor 12 personen
Vegetarisch
Bereidingstijd ± 35 minuten
1 winterpompoen, ongeveer 1 kg schoon, dus zonder pit. de schil mag blijven.
3 winterpeen, geschild en grof gesneden
150 g cherry tomaatjes, gehalveerd
2 middelgrote ui, grof gesnipperd
2 grote kruimige aardappel
5 knoflookteentjes, gehakt of geraspt
1 biologische citroen, gehalveerd en pitjes verwijderd
2 el vloeibare honing
1 kaneelstokje
1 grote witte ui grof gesnipperd
5 tenen knoflook schoon en gehakt
2 el olio sansa (milde olijfolie) of zonnebloemolie
2 lt. kippenbouillon of groente voor de vegetarische versie
Voor de tuille van cheddar
50 g pompoenpitten
1 zakje geraspte cheddar
Bereidingswijze
1. Zet een ruime pan op met de olie
2. Fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zien.
3. Voeg de pompoen, wortel, aardappel en tomaat toe en fruit dit geheel aan zonder het geheel teveel te kleuren.
4. Voeg het kaneelstokje en de citroen toe. Knijp de citroen even uit. Let op de meekomende pitjes. De citroen koken we mee.
5. Blus af met de bouillon en kook het geheel op en laat gerust een half uur trekken.
6. Zodra de pompoen en aardappel mooi zacht zijn, kan je het kaneelstokje en de citroen verwijden.
7. Nu is het moment om dit geheel tot een gladde soep te blenderen. Dit kan met de staafmixer of keukenmachine
8. Check de smaak. Waarschijnlijk kan er wel wat zout bij. Naar smaak de honing toevoegen. (beetje chilivlokken als je van spicy houdt)
Bereiding tuille van cheddar
1. Verwarm een grote koekenpan. Leg hierin enkele bergjes pompoenpitten. Stuk of 8 pitjes.
2. Strooi een klein beetje cheddar over de pitjes, niet te dik en mooi verdeeld.
3. Bak de tuilles op matig vuur goudbruin en draai ze om.
4. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer koud bij de soep.
Per portie: ± 388 kcal/ 17g eiwit/10g vet 55g kh
Reactie plaatsen
Reacties