romige courgettesoep (high nutritional)

Gepubliceerd op 12 december 2020 om 17:41

Op deze wat druilerige en bijna winterse dag deed me denken aan deze zeer voedzame, maar vooral verwarmende soep. Heel smakelijk en als je deze eenmaal onder de knie hebt, vrij makkelijk te maken. Veel plezier met het maken en laat me weten wat je er van vind.

Hoofdgerecht voor 10 personen

Vegetarisch

Bereidingstijd  ± 15 + 15  minuten

Ingrediënten

2 biologische courgette, schoon en in blokjes van 1 cm
1 gele paprika zonder zaad en grove stukken
1 rode paprika zonder zaad in grove stukken
1 oranje paprika zonder zaad in grove stukken
6 knoflooktenen schoon en gehakt
1 bosje peterselie, geplukt van de stelen en grof gehakt
3 laurierblad vers of gedroogd
½  el tijm
2 stengels bleekselderij geschild en gesneden
1 winterpeen geschilde en in grove stukken van 1 cm
4 uien schoon en grof gesneden
peper en zout uit de molen
2 el biologische groente bouillonpoeder
1 glas droge witte wijn
 

Bereidingswijze

1. Fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig is.

2. Voeg de courgette, paprika, bleekselderij, wortel en bak deze mee zonder al teveel te kleuren.

3. Voeg de peterselie, laurier en tijm toe.

4. Blus af met de witte wijn en voeg 2 liter water toe

5. Kook dit geheel op voor ongeveer 15 minuten. Doe maar zachtjes…

6. Zodra de groente beetgaar is, dit geheel tot een glad geheel staafmixen. Niet te fijn!

7. Naar wens een vleugje room toevoegen. Weglaten kan ook…

8. Maak op smaak met de bouillon poeder en wat peper en zout.

9. Nodig wat vrienden uit en geniet!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.