Frittata met maaltijdsalade

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 19:15

Frittata met maaltijdsalade

 

Ingrediënten

 

Voor de frittata

400 g aardappel

1 rode paprika, gepoft

2 uien

5 groene asperges, schuin weggesneden

6 takjes koriander

1 tl kerrie

5 eieren, losgeklopt

Knoflookolie om in te bakken

Voor de salade

 

100 g jonge sla mix
50 g rucola

5 groene asperges (als het goed is over van je bosje)

1 winterwortel

10 cherry tomaten

30 gram parmezaan (Reggiano)

1  plak brood, het liefst zuurdesem
50 ml mosterddressing (zie blog)

 

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke blokjes.
  • Pof de rode paprika’s boven de gasvlam, stop ze in een zakje, sluit het zakje af en laat de paprika’s afkoelen.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pluk en snijd de koriander in reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de aardappelen, prei en ui circa 5 minuten.
  • Voeg de kerrie, peper en zout toe en leg een deksel op de pan.
  • Schep de groente na circa 5 minuten in een kom.
  • Schraap met een mesje het vel van de paprika’s. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Voeg de paprika’s toe aan het aardappelmengsel en laat het aardappelmengsel afkoelen.
  • Kluts de eieren met zout, peper en de koriander en voeg het aardappelmengsel toe. Meng goed door elkaar.
  • Maak de pan schoon.

Frittata

  • Verwarm een scheutje olie in de schoongemaakte pan.
  • Schep het frittatamengsel in de pan en leg een deksel op de pan.
  • Gaar de frittata op laag vuur circa 5 minuten.
  • Draai de frittata om zodra de onderkant goudbruin is.
  • Smeer een bord in met een beetje olie in en leg het bord op de pan. Draai de pan om en schuif de frittata terug in de pan. Bak nog circa 4 minuten. Snijd de frittata in punten.

De maaltijdsalade

  • Zorg dat je sla goed gewassen is en droog. Droge sla neemt beter de dressing op.
  • Schil de wortel en trek in de lengte mooie linten van de wortel. Maak aan met een beetje dressing
  • Snij de sherry tomaat door de helft
  • Snij de asperges in Chinoise, dus schuine delen van 5mm. Blancheer kort…
  • Snij of pluk het brood en bak deze krokant in een scheutje knoflookolie.
  • Meng de sla met de helft van het garnituur met een klein beetje dressing.
  • Dresseer deze op de frittata en maak af met de rest van het garnituur
  • Een klein beetje dressing. Peper en zout uit de molen en wat geraspte parmezaan.
  • Vergeet de croutons niet!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.