Pappardelle met citroen, zalm en garnaal
Ingrediënten
200 g verse pappardelle
½ gele paprika
1 sjalot fijngesnipperd
2 knoflookteentjes
1 halve biologische courgette
6 basilicum, geplukt
Rasp van 1 citroen
250 ml goed slagroom
50 g grijze garnaal
100 g gerookte zalm flakes
Half bakje tuinkers,
Olio sansa om in te bakken
Peper en zeezout uit de molen
Bereidingswijze
Dit gerecht is ontzettend snel en wordt breed gewaardeerd door klein en groot. Zoals de meeste gerechten blinkt dit gerecht uit door zijn eenvoud. Start met een ruime pan op te zetten met water. Daarbij kan je de room opzetten. Was en rasp de citroen. Kook dit samen met de room tot de helft in. De truc is om de room dusdanig in te koken totdat de belletjes glans krijgen. Voordat je hier enthousiast mee aan de slag gaat, zorg dan wel dat je je sjalot, knoflook, courgette en paprika mooi fijn hebt gesneden.
Fruit eerst zachtjes de sjalot en knoflook aan. Voeg de courgette en paprika toe en bak even mee zonder te kleuren. Verhoog het vuur en blus af met een beetje witte wijn. Voeg nu de citroenroom toe en kook deze in tot glans krijgt. Als dit de goede kant op gaat, dan voeg je de garnalen, zalm en de geplukte basilicum toe. Kort opkoken en op smaak brengen. Afhankelijk van de gasten meng je de pappardelle door je roommengsel of geeft ze de keuze dit zelf op het bord te mengen. Dat laatste vinden die van mij lekkerder…
Maak af met de waterkers en eventueel wat mooi extra vierge olijfolie
Reactie plaatsen
Reacties