Weekend vibes!!!

Gepubliceerd op 15 mei 2021 om 15:58

Weekend Inspiratie


Heb je inspiratie nodig dit weekend. Kijk vooral eens goed in je koelkast. Vaak is dit al voldoende om geïnspireerd te raken. Vandaag had ik deze salade gemaakt puur op basis van wat de koelkast te bieden had. Het enige wat ik voorbereidt heb is de citroendressing. Dit is één an de handige fridge basics welke een must-have is als je graag een snelle maar gezonde hap op tafel wilt toveren. Je vind meerdere handige hacks via de link of recepten/fridgebasics

 

Zodra je de citroendressing op voorraad hebt, dan is een salade die alles in zich heeft zo gemaakt. Deze salade heb ik de volgende ingrediënten gebruikt.

- gerookte zalm moot, geplukt in flakes
- eby fry garnalen van de toko of supermarkt (altijd wel een voorraad in de vriezer)

- handje gemengde cherry tomaten
- snack komkommer en linten gesneden

- gehalveerde zilveruitjes
- 1 plak zuurdesem (of ander brood) in fijne brunoise gebakken in een beetje knoflookolie

- 1/2 zakje jonge slamix of andere soort welke je nog hebt

- 1/2 sap van een citroen
- goede extra vierge olijfolie

Als je zo verder leest ben je wel wat langer bezig dan als je de dressing al voorbereidt hebt. Probeer wel je salade met plezier te maken. Het is weekend weet je nog!  Als je nu een ingrediënt hebt wat er goed bij past of op moet, gebruik deze dan gewoon.

Start met de komkommerlinten te marineren in een lekkere azijn. Ikzelf ben fan van de blanke balsamico. Beetje honing olijfolie en zout. Voeg de gehalveerde zilveruitjes toe en laat even marineren. De salade mix heb ik aangemaakt met wat citroen, olijfolie en wat peper en zout. Jazeker peper en zout. Ik zie vaak dat dit overgeslagen wordt. Dit maakt toch wel verschil. Goed mengen en op je mooiste bord leggen. Frituur de eby fry garnalen . Doe de garnalen als laatste op de salade.  

Maak je salade op als een kunstenaar en maar deze af met je citroendressing. Als laatste de garnalen...

 

Leuk dat ik je mocht inspireren.


Goed weekend!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.