Gele curry met pompoen en mango

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 16:23

Gele curry met mango en pompoen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Vegetarisch, vegan, glutenvrij, lactosevrij

Bereidingstijd ± 20 minuten


7,5 g koriander, grof gesneden
240 g mango, schoon en in blokjes
320 g pompoenblokjes
80 g winterpeen, in blokjes
2 grote tomaat of 4 kleintjes, grof gesneden met zaad zonder kroontje
150 g pandan rijst of basmati als je dit meer waardeert
2 cm gember, schoon
2 cm laos, schoon
2 knoflook teentjes, schoon
1 limoen zest en sap
250 ml kokosmelk
40 g gele curry pasta
1 scheutje vissaus gewoon of geen vissaus van Arche
2 el wokolie of zonnebloemolie

1. Begin met de rijst te wassen en kook de rijst. Breng aan de kook en kook kort op hoog vuur (2minuten) daarna
    het vuur laag zetten en voor ongeveer 8 minuten doorkoken. Zet daarna weg voor minstens 10 minuten.

.2 Doe de olie in een wok en rasp hierin de gember, laos en de knoflook. Fruit zachtjes aan. Bak hierin de pompoen en wortel.
3. Voeg de currypasta toe en bak mee. Blus af met water en de vissaus. Kook de groente beetgaar.
4. Voeg de tomaat, mango en de kokosmelk toe en kook dit geheel totdat de curry olie loslaat en de juiste dikte heeft.
5.Proef de curry en bepaal of deze goed op smaak is.
6. Maak de curry af met de gesneden koriander, limoensap en rasp. Serveer met de rijst.

Per portie: ± 460 kcal/ 17g eiwit/22g vet 55g kh


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.