Spinazie-feta quiche met sud n sol

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 16:25

Spinazie-fetaquiche met sud n sol

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Vegetarisch

Bereidingstijd ± 20 minuten + 40 minuten in de oven


1 rol vers hartige taartdeeg
200 g spinazie, gewassen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stukje gember 1 cm, schoon en fijngesneden
½ rode peper zonder zaad, fijngesneden
1 el olio sansa
100 g zongedroogde tomaatjes (zelf drogen is het lekkerst)
150 gram goede feta
200 ml volle melk
4 eieren

(taartvorm van Ø 26cm of schaal 20cm x 25 cm)

1. Verwarm de oven  voor op 180ºC. Leg vetvrij papier in je bakvorm en vet de zijkanten in met boter of olie.

2 Verhit een wok en fruit hierin met de olie de knoflook, gember en rode peper. Voeg de gewassen spinazie toe en zet het vuur hoog
   Roerbak kort en niet te lang. Laat uitlekken op een zeef.

3 Roer de zongedroogde tomaatjes door je uitgelekte spinazie. Verdeel deze vulling gelijk in je bakvorm.

4 Klop de eieren door je melk en maak op smaak met peper en zeezout. Giet deze over de vulling.

5 Verkruimel de feta over de vulling. Bak de Quiche af in ongeveer 35 tot 40 minuten.


Per portie: ± 388 kcal/ 17g eiwit/10g vet 55g kh


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.