Tikka masala met zoete aardappel en kikkerwten
De Indiase heeft wel wat aandacht nodig. Dit zit vooral dat deze even moet stoven. De curry heeft een heerlijk fris zoete structuur. Ook een goed gerecht om te `foodpreppen`
Wat heb je nodig
4 blanke zoete aardappel
4 oranje zoete aardappels
2 rode ui
2 gele paprika's
2 friszoete appels
1 pot kikkerwten gekookt, goed gespoeld
1 potje Pataks tikka masala
1 klein blikje tomatenpuree
4 cm verse en schone gember geraspt
6 teentjes knoflook
1 tl gemalen kurkuma
2 el visaus of geenvisaus van Arche (vegan)
3 kippenbouillonblokjes of groente (vegan)
1 tl kaneel
1 bosje koriander
100 g cashewnoten rauw even geroosterd of gefrituurd in een laagje olie is het lekkerst (snufje zout)
500 g zilvervliesrijst of meergranen rijst
De bereidingswijze (6 personen)
Maak eerst al je groentes schoon en probeer deze allemaal in gelijke delen te snijden. ikzelf heb voor dit gerecht een wat grover structuur aangehouden. Start met de ui en knoflook aan te fruiten. Zodra deze glazig maar niet gekleurd is, dan kan je de gember, paprika, aardappel toevoegen. bak deze even goed mee. voeg dan de currypasta, tomatenpuree, kurkuma, kaneel, appel en kikkererwten. bak op laag vuur totdat er een egale massa ontstaat. rustig aan. Deze massa brand snel aan. Het vuur niet al te hoog is het beste. Zet nu het geheel onder en voeg de vissaus of geenvissaus van Arche als je vegan bent. Deze komt best aardig in de buurt van echte vissaus. De bouillonblokjes erbij. Laat dit geheel rustig stoven tot het geheel mooi gaar is en bijna uiteen valt. Zodra de curry bijna goed is voeg je de gehakte koriander toe. Laat even rusten Nu kan je gaan nadenken wat je erbij serveert. De meergranen rijst ben ik momenteel fan van. Dit kan ook basmati of zilvervliesrijst zijn.
Maar de curry af met de cashewnoten en wat koriander.
Tip! Serveer en een schep Turkse yoghurt bij of naan brood...
Reactie plaatsen
Reacties