Gebakken rijst met courgette met feta
4 personen
Dit gerecht is snel gemaakt en keert vaak terug om mee te nemen of omdat de meeste ingrediënten wel in huis zijn. De zomerse smaken van courgette, tomaat en basilicum gaat vanzelfsprekend prima samen. De kunst daarbij is om de rijst lekker krokant te bakken. Hoog vuur dus en niet weglopen.
Wat heb je nodig
een scheut knoflookolie
500 g zilvervliesrijst gekookt
4 teentjes knoflook
20 mini trostomaat gemengde kleuren, gehalveerd
2 witte ui middel grof gesnipperd
snuf tijm
1 biologische courgette
100 g goede feta in blokjes van 1 cm
10 bladjes basilicum in stukjes gescheurd
1 handje geroosterde pijnboompitten
2 el pesto
Mooie extra vierge olijfolie
peper en zeezout uit de molen
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst vooraf volgens beschrijving op het pak en laat deze goed uitwasemen. Zo bakt de rijst beter. Snijd de courgette in dezelfde grote als als de ui. Een dikte van 1 cm vind ik mooi. Als je fijner beter vind, leef je uit...Hak de knoflook en fruit deze aan in de knoflookolie samen met de ui. Voeg de courgette toe en bak de op hoog vuur tot deze mooi goudbruin is. Voeg de tijm en de gehalveerde tomaatjes toe. Bak even mee. Voeg de droge zilvervliesrijst toe en bak lekker krokant. Nu kan je de feta toevoegen. Bak deze kort mee zodat deze nog net zijn structuur behoudt. Maak op smaak met wat peper en zout.
Presenteer het gerecht op een bord naar keuze en maak af met wat basilicum, pijnboompitten, pesto en lekkere olijfolie
Van dit gerecht kan je gerust meer maken zodat je morgen bij de lunch ook nog wat hebt!
Laat in de reacties weten wat je er van vind?
Reactie plaatsen
Reacties