Maaltijdsoep van paddenstoel en borlotti bonen (vegan)

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 18:44

Deze goed gevulde vegan paddenstoelen maaltijdsoep kan je goed zo eten of combineren met pasta of rijst. Het is een makkelijke en snelle soep. Sterker nog, het is het beste om deze snel te maken en direct te serveren. Om de soep mooi op kleur te houden is dit wel belangrijk. De spinazie en kruiden kunnen geen langdurige verhitting aan. Het is mij ook opgevallen dat de lekkerste soepen zijn vaak de snelle soepen. Niet teveel over nadenken. Maken, blenderen, op smaak brengen en serveren is vaak een succes... Deze variant niet blenderen aub! ha ha

Wat heb je nodig

! lt havermelk (de vetste)
6 stukjes zongedroogde tomaat, in flinterdunne reepjes
4 knoflookteentjes, gehakt
1 blikje borlotti bonen, uitgelekt en gespoeld
1 bakje shi-take
1 bakje witte champignons
2 handjes baby spinazie
2 tl oregano
1 handje basilicum blaadjes heel
2 kleine witte ui
100 gr vegan roomboter
2 el witte bloem
1 el witte wijnazijn

Eventueel aftoppen met wat basilicum of oregano

Bereidingswijze

Maak de paddenstoelen schoon en verwijder de steeltjes van de shi-take. Snijd de shi-take in reepjes en de champignons in kwarten. Snipper de uitjes fijn. In de regel is het zo dat als je korte bereidingen hebt, je het garnituur wat fijner snijd. Fruit de ui met de knoflook aan in de veganistische boter. Zodra deze glazig zijn, kan je de paddenstoelen toevoegen. Bak op hoog vuur tot deze ligt gekleurd zijn. Bak de tomatenreepjes, spinazie, borlotti bonen,  oregano en basilicum toe. Bak kort mee tot de spinazie geslonken is. Voeg de bloem toe en zet het vuur wat lager. Gaar de bloem zachtjes. Blus af met de azijn en havermelk. Roer goed zodat je een mooie egale soep krijgt. Maak op smaak met peper en zout. Kook niet te lang zodat je kleur mooi behouden blijft.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.