Ken je dat gevoel dat je je avondmaal net op hebt en dat je best nog even te gaan hebt. Beetje lezen of gezellig met vrienden. Misschien is dit gerechtje een leuk idee om eens mee af te wisselen. Het is een vegetarisch of eigenlijk helemaal vegan.
Dit gerecht kan je gerust aan meatlovers voorzetten. Zij zullen verbaast staan. Nu staan de meatlovers steeds meer op achterstand. Persoonlijk ben ik natuurlijk heel blij dat het wat beter gaat met het dierenleed en dat de vegan movement een enorme vlucht neemt. Ik ben daarentegen niet zo activistisch. Leven en laten leven en aan de hand van dit soort combinaties laten zien dat het ook anders kan past me beter.
Deze bereiding komt in feite uit de oosterse keuken. Het vrij simpel en makkelijk toepasbaar op meerdere producten. Het mooie van de oer-Hollandse bloemkool is de voedingswaarde, maar ook de lekkere bite die deze krijgt als je hem roosterd. Probeer het eens uit!
Wat heb je nodig
1 biologische bloemkool in kleine roosjes
2 eetlepels maïzena
Voor de marinade
2 el honing bbq saus
2 el sriracha spicy
sap van 1 limoen
2 el maple siroop
1 el kokosbloesemsuiker
2 el tamari of lichte sojasaus
2 teentjes knoflook, fijn geraspt
2 tl uienpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
Garnering
gehakte koriander
1 el geroosterd sesamzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 220.c
- Was de bloemkool goed en sla deze droog in een doek.
- Spreid de bloemkool uit een een bakplaat en bestuif met behulp van een zeef de bloemkool met de maïzena.
- Zorg dat de bloemkool rondom bedekt is. Dit zorgt dat je saus goed plakt.
- Meng al de ingrediënten door elkaar tot een gladde massa.
- Voeg de bloemkool toe en verdeel op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Rooster de bloemkool tot deze mooi sticky en gekleurd. Wel om de 10 minuten even draaien.
- neem een gezellig bak of schaal en serveer warm met het sesamzaad en koriander.
Het gerecht staat op zich, maar een knoflooksaus met vegan mayo of de honing bbq saus kan er eventueel bij!
Eet smakelijk en geniet!
Reactie plaatsen
Reacties