Garnaal met knoflookboter en kokos

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 14:47

Voorbereidingstijd: 10 minuten bereidingstijd 10 minuten 
Aantal personen: 4

Benodigdheden
1 1/2 pond rauwe garnalen gepeld en schoongemaakt
40 ml extra vierge olijfolie
6 knoflookteentjes
2 cm verse gember, geraspt
1/4 tl cayennepeper
2 jalapeno peper zonder zaad en gehakt
4 el roomboter
180 ml kokosmelk
2 el lichte sojasaus
2 el vloeibare honing
rasp en zest van 1 limoen
1/2 bosje koriander gehakt

Mango salsa
1 eetrijpe mango
1 jalapeno zonder zaad, gehakt|
2 el extra vierge olijfolie
sap van 1 limoen
1/2 bosje koriander gehakt

Bereidingswijze 
1. Zorg dat je garnaal goed droog is. Dit zal er voor zorgen dat je garnaal mooi krokant bakt. 

2. Verhit de olijfolie in een hete pan  Niet te heet. Dit komt de smaak van de olie niet ten goede. Peper en zout de garnalen. Bak de garnalen kort tot deze goed gekleurd zijn. Gewoon laten liggen, niet schudden. . Niet langer dan 2 minuten aan elke zijde. 
3. Voeg de knoflook, gember, cayenne, boter, honing en jalapeno toe. Kleur deze ingrediënten lichtjes. 

4. Voeg de kokosmelk toe en kook het gerecht op tot deze glanzend is. Ongeveer 2 minuten. 
5. Maak af met de zest, sap en koriander. Roer goed en serveer met mango salsa als hapje of als gerecht met gekookte rijst.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.