Voorbereidingstijd: 10 minuten bereidingstijd 10 minuten
Aantal personen: 4
Benodigdheden
1 1/2 pond rauwe garnalen gepeld en schoongemaakt
40 ml extra vierge olijfolie
6 knoflookteentjes
2 cm verse gember, geraspt
1/4 tl cayennepeper
2 jalapeno peper zonder zaad en gehakt
4 el roomboter
180 ml kokosmelk
2 el lichte sojasaus
2 el vloeibare honing
rasp en zest van 1 limoen
1/2 bosje koriander gehakt
Mango salsa
1 eetrijpe mango
1 jalapeno zonder zaad, gehakt|
2 el extra vierge olijfolie
sap van 1 limoen
1/2 bosje koriander gehakt
Bereidingswijze
1. Zorg dat je garnaal goed droog is. Dit zal er voor zorgen dat je garnaal mooi krokant bakt.
2. Verhit de olijfolie in een hete pan Niet te heet. Dit komt de smaak van de olie niet ten goede. Peper en zout de garnalen. Bak de garnalen kort tot deze goed gekleurd zijn. Gewoon laten liggen, niet schudden. . Niet langer dan 2 minuten aan elke zijde.
3. Voeg de knoflook, gember, cayenne, boter, honing en jalapeno toe. Kleur deze ingrediënten lichtjes.
4. Voeg de kokosmelk toe en kook het gerecht op tot deze glanzend is. Ongeveer 2 minuten.
5. Maak af met de zest, sap en koriander. Roer goed en serveer met mango salsa als hapje of als gerecht met gekookte rijst.
Reactie plaatsen
Reacties