Gegrild zuurdesembrood met brie en frambozen

Gepubliceerd op 28 mei 2021 om 21:35

Dit broodje is geweldig lekker. Simpel en zo klaar. Het zuurdesembrood is gegrild op rozemarijn. Dit geeft het broodje een magische smaak. Deze techniek ken ik uit de Italiaanse keuken. Je kunt het toepassen op groente, vlees of in dit geval met brood. Je zorgt dat je grillplaat gloeiend heet is. Laat zeggen dat als je plaat blauw aanloopt, dan is deze prima. Even met de staalborstel mocht dat nodig zijn. Neem een dikke snee zuurdesembrood. Leg eerst een takje rozemarijn op de grillplaat. Hier bovenop leg je het brood. Grill deze kort aan beide kanten. Dit gaat vrij snel. De aroma´s trekken nu lekker in je brood. Je kunt hierover lekker een beetje knoflookolie doen of mooie extra vierge olijfolie.

 

Ik heb een mooi stuk brie (60+ vet) gehaald bij de speciaalzaak. Het is wel belangrijk dat je deze even uit de koelkast laat. Zo is de brie lekker smeuïg. Klop een beetje mascarpone op met wat citroenrasp. Smeer hier je brood mee in. Een lekkere klodder, het is weekend haha...

2 plakken brie erop en maak af met wat honing, frambozen en pecanoten. 

Vergeet de peper en zeezout uit de molen niet


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.