zomerse salade met ei, makreel en avocado

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 18:05

Deze vrolijke salade maak ik vaak als tussendoortje of als ik trek heb. Beter deze salade dan een zoet alternatief. Voor mij valt het keto-dieet soms zwaar. Om deze reden zorg ik dat ik altijd voldoende ingrediënten op voorraad heb. 

Voor deze salade heb ik dan de citroendressing gebruikt. Deze past bij veel gerechten. Ook bij dit gerecht smaakt deze heerlijk. Het onderstaande recept is nog wat eenvoudiger. Deze heeft een  appelazijndressing. Appelazijn heeft ook weer enorm veel mooie eigenschappen.

Dit heb je nodig

Salade voor 4 personen

3 el appelazijn, troebel
1 1/2 tl Dijon mosterd
1 teentje knoflook, geraspt
80 ml mooie olijfolie
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
4 vrije uitloopeieren
2 rijpe avocado's, gehalveerd en in plakken
2 pomodorie tomaat in plakken
8 gele mini pomodrie, gehalveerd
250 g makreel flakes
250 g gepelde grijze garnaal
100 g jonge blad sla 
peper en zeezout uit de molen

Zo maak je het

Start met de dressing. Doe de azijn en de mosterd in een kom. Klop los en voeg rustig druppelsgewijs de olie toe. voeg 2/3 van de peterselie toe en breng op smaak met een beetje zout. 

Kook de eieren zoals je ze zelf lekker vind. De eieren op de foto zijn 7 minuten gekookt. Voor de harde versie kan je 9 minuten aanhouden. Laat de schrikken en pel de eieren. Snijd in kwarten.

Start met de salade opbouwen. Gewoon naar eigen inzicht of gebruik de foto als leidraad. Bij een ketogeen dieet hoef je echt niet te bezuinigen op de dressing, maar zorg wel dat het bord er representatief uitziet. 

maak de salade af met wat olijfolie en peper uit de molen.

Geniet er lekker van!



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.