Vette vis

Gepubliceerd op 14 mei 2020 om 21:09

Vette vis goed voor het brein

Omega 3 vetzuren verhogen de toevoer van het bloed precies naar de delen
van de hersenen die het leervermogen beheersen.

Nu kwam ik deze publicatie tegen van Journal of Alzheimer’s Disease

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat door slechts kleine veranderingen in
je dieet, je je geheugen en vermogen om nieuwe vaardigheden te leren, kunt verbeteren.
Hersenscans tonen voor het eerst dat vette vis, zoals haring, zalm en makreel, het leervermogen
verbetert door de bloedtoevoer te verhogen.

In totaal kregen 166 proefpersonen hersenscans terwijl ze diverse malen mentale vaardighedentests deden.
De onderzoekers maten ook Omega-3 (EPA en DHA zuren) in het bloed van de proefpersonen.

De resultaten toonden aan dat degenen met het hoogste gehalte in het bloed de grootste bloedtoevoer hadden
naar hersengebieden die verband houden met geheugen en leervermogen.

Ze waren ook beter in het leren en begrijpen van iets nieuws dan mensen met weinig omega-3 in het bloed.

Kortom voeg eens wat meer vette vis toe aan je menu.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.