Bonen salade met feta en spicy limoendressing

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 17:57

Peulvruchtbonen salade met feta en spicy limoendressing

 

Voorgerecht voor 8 personen

Vegetarisch

Bereidingstijd ± 25 minuten


250 g kikkererwten gekookt
200 g mungbonen geweekt (24 uur)
200 g groene linzen, geweekt (24 uur)
100 g rode linzen
1 blik borlottibonen of rode bonen
1 rode ui, schoon en in ringen gesneden
2 rijpe pomodorie tomaat, in vieren zonder zaad en in blokjes
350 g goede feta, gesneden in blokjes van ongeveer een centimeter
2 stengels bleekselderij, geschild en in fijn blokjes gesneden (3mm)
2 galapeno-peper, zonder zaadjes en in fijne ringetjes
handje munt gesneden
handje koriander gesneden

Voor de dressing
100 ml rode wijnazijn
1 el franse mosterd
1 limoen geraspt + het sap
3 teentjes knoflook, geraspt
2 takjes koriander gehakt
1 el nasikruiden (toko)
vloeibare honing naar smaak
300 ml milde olie, zonnebloem of olio sansa
 

1. Zet de mungbonen op met water en een beetje zout. Als deze goed geweekt zijn, dan zijn ze vrij snel klaar
20 minuten zou moeten lukken. Ongeweekt doe ik liever niet. Je verteerd ze minder goed en ze vallen uit elkaar.

2.Kook ook de groene linzen. Ook dit gaat vrij vlot. Als je ze heel wilt houden ongeveer 12 minuten. Halverwege kan je de rode linzen
toevoegen en meekoken. Dit scheelt weer een pan…

3. Spoel de kikkererwten en de borlottibonen goed en doe ze in een ruime bekken of kom

4. Zet een pan op met ruim water. Hierin kan je de bleekselderij en de galapeno-peper kort blancheren.

5. Start met de dressing. Doe de azijn, mosterd, limoensap en rasp, knoflook, nasikruiden en de koriander in maatbeker.
blender glad met een staafmixer en voeg geleidelijk de olie toe totdat je een mooie gebonden en gladde dressing hebt.
maak op smaak met een beetje zout en de honing.

6. De salade is nu bijna klaar. Voeg al de ingrediënten bij elkaar en meng goed met de dressing. Eventueel afmaken met
verse peper uit de molen en misschien nog wat zout.

  1. De salade komt het beste tot zijn recht als je deze even laat trekken.
  2. Deze salade kan je gerust voor meer dagen maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.