Notenbrood met banaan (low-carb)

Gepubliceerd op 21 mei 2021 om 16:49

Ik heb vandaag deze noten-bananenbroodjes gemaakt. Als je ze eenmaal onder knie hebt, dan zijn ze best snel klaar. Zoals het meeste brood zit ook hier boem in. Ik haal het liefst mijn bloem vers bij de molen. Bij de betere speciaal zaak of biologische winkel vind je deze ook wel. Het voordeel is dat deze granen niet gebleekt zijn en een hogere voedingswaarde hebben dan de gebleekte bloem uit de supermarkt. Heb je gluten-intolerantie dan kan ik je Sorghunmeel aanraden. Klik op de link en kijk wat er nog meer mogelijk is. 

Dit broodje is niet suikervrij maar wel een stuk minder zoet dan een gemiddeld zoet broodje. De meeste suiker zijn natuurlijke suikers.De appelsiroop maakt het mooi in balans en lekker smeuïg.

 

Als je regelmatig lange dagen maakt zoals ik en je bent op zoek naar ondersteunende voeding die je energiek de dag door helpt, dan kan dit wel een toevoeging zijn als snack tussendoor. Nu is het bij dit broodje wel zo dat ze zo wonderbaarlijk lekker zijn dat de gedachte aan een tweede op de loer ligt. De rest thuislaten is wel verstandig.

De ingrediënten

7 rijpe bananen, grof geprakt of gestampt
125 ml biologische appelsiroop, ongezoet
475  g gezeefde goede bloem
1 1/2 tl baking soda
1/2 tl fijne zout
60 g zachte roomboter
180 g lichte basterd suiker
4 grote eiwitten
1 tl vanillepasta (dr Oetker)
40 g pecanoten
40 g walnoten
bak spray

De bereidingswijze

  1. Op de foto kan je zien dat er een siliconen vorm is gebruikt. Dit is handig als je 1 persoon broodjes wilt maken. Heb je deze niet, dan kan je ook een taartvorm of een rechthoekig cakeblik gebruiken. Spuit deze in met de bak spray en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor 0p 170.C
  3. Doe al de droge ingrediënten bij elkaar De bloem, zout en de bakpoeder. Meng deze goed.
  4. Doe de boter in de kitchenaid of bekken en draai deze mooi glad. 
  5. Voeg het eiwit, appel siroop en vanille toe en draai even mee. Dit ziet er wat vreemd uit. Niks aan de hand...
  6. Voeg de suiker toe en draai deze mee totdat deze goed opgenomen is.
  7. Nu kan je geleidelijk de gezeefde bloem toevoegen. Rustig aan. Steeds even wachten tot de bloem opgenomen is.
  8. Hak de noten grof. 
  9. Meng de noten en de banaan door je beslag. Kort maar egaal.. 
  10. Verdeel over je vorm
  11. de baktijd voor de 1 persoon vorm is beduidend korter 25 minuten ongeveer. 
  12. Bij een cakeblik zal dit ongeveer 50 minuten zijn. check met een prikker. als deze schoon is dan is hij oké.

 

Het notenbroodje zal snijdbaar zijn na 20 minuten. Voor de 1 persoonsvariant geldt dit niet.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.