Groentebouillon

Gepubliceerd op 26 mei 2020 om 17:29

Basisbouillon (groente)

Bereidingstijd ± 20 minuten

Dit heb je nodig


1 el zonnebloemolie
2 grote uien gesnipperd
2 flinke wortels
10 stengels bleekselderij
6 geplette knoflookteentjes
200 g knolselderij, grof gesneden
1 sinaasappel, gehalveerd
3 cm verse gember
2 knolletjes kurkuma
3 laurierblaadjes
1 takje rozemarijn
3 takjes tijm
1 bos peterselie
1 tl gekneusde zwarte peper
1 tl zeezout

Zo maak je het

!. Verwarm de olie in een ruime pan. Smoor de ui, wortel, selderij zachtjes tot deze zacht en goudbruin zijn.

2. Voeg de rest van de ingrediënten toe samen 3 liter koud water.

3. Breng aan de kook en laat zachtjes trekken voor een uur.  

4 . Zeef de bouillon en gooi de groente weg.   

5. Kook de bouillon rustig in tot 1,5 liter. Maak eventueel verder op smaak met wat zout.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.