Court-bouillon

Gepubliceerd op 2 juni 2020 om 10:35

Een court is een klassieke bereiding welke gebruikt wordt om vis te pocheren. Deze manier spreekt tegenwoordig weer erg aan omdat het een gezonde manier van bereiden is. 

De naam court-bouillon spreekt voor zich. Waar andere bouillons een langere trektijd hebben, heeft deze maar 25 minuten nodig. Je kunt deze goed vooraf maken of gelijk doorgaan met het pocheren van je favoriete vissoort.

 

Dit heb je nodig 

4 lt water
1/2 lt droge witte wijn
200 ml witte wijn azijn
1 prei, fijn gesneden en gewassen
2 uien, fijngesneden
1 blaadje laurier
4 takjes tijm
10 gekneusde peperkorrels
beetje zout

Zo maak je het


Doe alle ingrediënten in een ruime pan en kook deze op. Laat rustig trekken voor 25 minuten. Passeer door een puntzeef.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.