De voordelen van knoflook

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 14:51

Is knoflook gezond? Knoflook is een gezonde en geneeskrachtige smaakmaker dat lekker is in zeer veel gerechten, van de Nederlandse tot de Oosterse keuken. Knoflook heeft een pittig aroma en is een onmisbaar ingrediënt in de wereldkeuken. Maar voorzichtigheid is geboden: te veel knoflook kan een gerecht verpesten en te weinig knoflook maakt sommige schotels smakeloos en saai. Al sinds mensenheugenis wordt knoflook ook voor medicinale doeleinden gebruikt. Er zijn sterke aanwijzingen voor (kleine) positieve effecten van knoflook op de gezondheid en dan vooral op hart- en bloedvaten. Het gebruik van verse knoflook (1 tot 2 teentjes per dag) is aan te raden. Nederlanders eten relatief weinig knoflook. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spanjaarden, die per persoon gemiddeld anderhalve kilo knoflook per jaar eten, wat neerkomt op zo'n 450 teentjes: zo'n beetje de aanbevolen hoeveelheid.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.