Deze dressing gebruik ik eigenlijk het meest. Deze is verfrissend en ongelooflijk breed inzetbaar. Geweldig bij gerookte vis en het pimpt je salade of broodje lekker op.
Dit heb je nodig
2 biologische citroenen
1 el witte wijn azijn of witte balsamico
1/2 Dijon mosterd
1 knoflookteen, geraspt of gehakt
2 el olijfolie, extra vierge
3 el zonnebloemolie
1 el Japanse mayonaise (optioneel) Dit maakt het meer smeerbaar voor op een broodje
Zo maak je het
Rasp 1 citroen en knijp ze beide uit. Doe de rasp, sap en azijn in een bekken. Voeg de mosterd en knoflook toe. Klop geleidelijk de olie door de vloeistof tot het een mooie homogene dressing is. Voor de liefhebber mag de mayonaise er ook nog door. Alles met mate helpt of anders een extra rondje rennen.
Wist je dat?
Er bestaan grote verschillen tussen azijn. natuurlijk de smaken maar belangrijker de zuurtegraad. Onderaan het schap kom je nog wel natuurazijn tegen. Heel basic en vaak erg zuur. de betere zijn wat milder van smaak.
Waarom ik dit schrijf is dat je bij een goedkopere of zuurdere meer olie zal moeten toevoegen dan de mildere varianten.
Reactie plaatsen
Reacties