Knoflookolie

Gepubliceerd op 30 augustus 2020 om 12:46
Wat bij mij nooit ontbreekt is de knoflookolie. Goed te gebruiken als olie om in te bakken. Maar ook verrassend als olie over je salade of extra smaak in je dressing. Nu kan je deze goed sou-vide bereiden, maar niet iedereen beschikt over deze apparatuur. Een goedkoop en prima werkend alternatief is de sousvide-stick. Geloof me, dit is wel één van de mooiste uitvindingen die ik ken. 


Je kunt de olie ook prima op de de meer traditionele wijze maken. Namelijk door 1 bol, het liefste verse...Dit is niet noodzakelijk, maar zachter van smaak. Fruit deze knoflook aan tot deze mooi glazig ziet. Voeg de rest van de olie toe en laat op je laagste pitje zachtjes trekken. Laat afkoelen en zet een nachtje weg.

 

Oh ja de ingrediënten
1 verse bol knoflook
1 liter (olio sansa, druivenpit of arachide)

Voor degene die wel over een sousvide apparaat beschikken. Doe de olie in één of twee vacuümzakken en voeg de schoongemaakte knoflook toe. Seal deze en gaar 2 uur op 65C.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.