Vegan vissaus umami pur sang

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 10:35

Dit heb je nodig:

300 ml water

5 gram gedroogd zeewier (toko)

5 gram gedroogde shitake (toko)

1 1/4 theelepel miso blank

30 ml tamari
1,5 tl goede kwaliteit zout

Zo maak je zelf vegan vissaus

Doe het water, zeewier, de shiitakes en het zout in een kleine steelpan en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Zeef het vocht door een fijne zeef en plet het zeewier en de shiitakes met de bolle kant van een lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te krijgen.

Voeg de miso en sojasaus toe, en proef of de saus nog meer zout nodig heeft. Schenk in een afsluitbare fles. In de koelkast blijft de saus nog ongeveer 1 maand houdbaar. Schud de saus elke keer wanneer je ‘m gaat gebruiken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.