Chocolade kokos crunch

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 18:54

Deze chocolade crunch kan je goed gebruiken om je Cruesli te vervangen of lekker als tussendoortje. Deze variant leent zich ook prima voor een ketogeen dieet. Voor deze variant zal je wel Sukrin moeten gebruiken om zo in ketose te blijven. Bij deze variant heb ik in plaats van de Sukrin, druivensuiker gebruikt. Dit geeft de chocolade-crunch een wat frisser karakter samen met de limoenrasp.

Wat heb je nodig

  • 350 g kokosolie extra vierge 
  • 180 g pure chocolade  80% of meer
  • 100 g pecannoten
  • 50 g amandelschaafsel
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g hazelnoten
  • 20 g kokossnippers
  • rasp van i limoen
  • 1 flinke schep pure cacaopoeder
  • 2 el druivensuiker of Sukrin

Bereidingswijze:

Zet de kokosolie samen met de chocolade, cacao en citroenrasp op laag vuur en laat langzaam smelten. Verwijder meteen van het vuur. Je wilt de voedingsstoffen behouden. Te hoge temperatuur doet je product geen goed. Roer goed en zet apart.


Verwarm de oven voor op 160C en rooster je noten samen met de kokos lichtbruin. Verdeel je noten over een met plasticfolie beklede schaal of oven bakplaat met wat hogere rand. Meng je noten goed en verdeel over de schaal. Strooi er de druivensuiker of Sukrin over. Verdeel nu je kokosolie-chocolade mengsel over de nootjes. Maak plek in de vriezer en laat voor een uur opstijven. Haal de chocoladecrunch uit de vriezer en breek deze in grove stukken en bewaar afgedekt in de koeling. Op kamertemperatuur zal deze crunch te zacht worden. Meenemen naar je werk zou kunnen, maar wel even in de koelkast zetten. 


Als ik de crunch bij mij yoghurt of kwark eet, dan hak ik deze mooi fijn...

 

Laat in de reacties weten wat je er van vind?

Lekker genieten!

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.